Da, da Geo, dar nu ai amintit nimic despre aceasta avalansa din partea mirenilor asupra calugarilor perturbandu-le linistea...avalansa de spovedanie inaintea Ieromonahilor, care, din experienta vorbesc, a creat un haos in aceasta tagma.
In mod normal,, dintru inceput acest lucru nu era permis, ieromonahul servea, intra-adevar, dupa cum ai spus, activitatii duhonicesti din cadrul manastirii si atat.
Si ca o sublatura a acestei greseli, pana la urma, nu am inteles niciodata cum poate sa se pronunte si sa vorbeasca calugarii despre viata sexuala a mirenilor, nu doar cum poate, cum se ingaduie a fi afundati in aceasta lume , chiar si doar la nivel teoretic... este cu adevarat o problema in acest sens, o perturbare de principiu a statutului monahal.
Toata viata mea am avut duhovnici calugari, insa anul acesta m-am hotarat si m-am marturisit pentru prima data ( din copilarie in coace ) la un preot de mir ;NU EXISTA COMPARATIE ! Mult mai echilibrat, mai aproape de om, mai constient de ceea ce reprezinta crestinul mirean...cu toate ca este un preot deosebit si cu multa credinta.
Last edited by ory; 29.10.2009 at 19:08:13.
|