Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat Erzbet: "Deci revin la intrebarea la care nu mi s-a raspuns. Cum intentiona Dumnezeu sa populeze pamantul daca Adam si Eva nu savarseau pacatul? "
Daca Dumnezeu si-a propus sa populeze pamantul si sa ne inmultim intr-alt fel decat pe cale sexuala, care si astazi ne aduce pacatul adamic, atunci cu iguranta a dat omului posibilitatea de inmultire si pe alta cale. Chiar daca noi nu ne putem imagina alta metoda, sa nu uitam de infinita intelepciune a lui Dumnezeu, Creatorul omului.
Vezi bine ca oamenii cu greu descopera tainele inscrise in corpul si mintea omeneasca. Ar trebui sa ne gandim cam cat de inteligent si intelept este Creatorul. Si omul este dotat cu inteligenta, dar numai la nivelul omului, adica oamenii se pot masura in inteligenta unii cu altii, dar nu se pot masura in inteligenta cu Creatorul!
Si daca omului nu-i este cu putinta sa se inulteasca si altfel decat pe cale sexuala, acest lucru Ii este cu putinta lui Dumnezeu: nasterea Fiului Lui din Fecioara, care si dupa nastere a fost Fecioara. Uimitor, nu? Sa nu uitam ca nasterea prin cezariana este de data mai recenta.
Nasterea pe fii pe alta cale decat sexuala este o taina pe care doar Dumnezeu o detine inca. Probasbil ca necesita o evolutie spirituala deosebita pentru a putea primi aceasta taina.
itata Erzbet: " paradisul pierdut" este o scriere profunda,net superioara ca valoare artistica Bibliei(care este de asemenea o poveste). "
Cand am citit aceste randuri ale tale, Erzbet, mi-am zis ca tie nu ti se poate imputa nimic, fiind ori atat de tanara, ori atat de nestiutoare. Dar tot aceste cuvinte ale tale fac, ca parerile tale sa nu aiba greutatea dorita de tine. Este bine sa iti exprimi parerea despre ceva ce cunosti si sa te abtii, cand nu ai habar.
Poate ca nu te pot bucura ideile exprimate in Biblie, dar ásta nu le anuleaza valabilitatea universala. Cat despre valoarea artistica, am impresia ca nici aici nu esti o cunoscatoare, altfel ai stii ca autorii literaturii universale au folosit biblia ca sursa de inspiratie. Nu mai putin autori clasici rusi, la care faci referinta.
Ti-am scris aceste lucruri doar in ideea de a trezi la tine interesul pentru biblie si prin ea pentru Dumnezeu, caruia Il datoram toata dragostea noastra.
|
Voi singuri recunoasteti ca Biblia nu a fost ineteleasa. Tu ai ales sa iei de bun ce spun preotii(multi dintre ei fara har), eu incerc sa citesc ce au scris minti luminate, cu idei noi, care au incercat si eu sa isi explice intelesurile lumii in care traim
Sunt convinsa ca Nietzche, cu tot nihilismul lui s-a ispirat din Biblie, Kant si-a gasit raspunsurile in Biblie, opera lu Kafka de asemenea isi are originea in Biblie :P
Nu sunt cunoscatoarea regulilor si canoanelor bisericesti. Nu contest ortodoxia si credinta autorilor,dar si ei si-au pus intrebari, au judecat, au incercat sa inteleaga, si chiar daca nu au reusit, au creat opere de o mare valoare.