30.10.2009, 06:21:41
|
|
sa ne fie invatatura de minte ca nu o hartie ne face ortodocsi
Citat:
Īn prealabil postat de MariS_
Se spune ca era un pustnic neintrecut in smerenie si foarte inaintat duhovniceste. Veneau la el multi tineri sa ia cuvant de folosinta. Si mai veneau si neortodocsi. Unul din acestia il intreba pe avva daca el se poate mantui. Si avva raspunde ca da. Dupa plecarea aceluia, ucenicul care auzise ce raspuns a dat avva, il intreba: Parinte, da noua ne spuneai ca numai ortodocsii se mantuiesc si acelui crestin neortodox i-ai spus ca se poate mantui si el. Cum vine asta? Pai, sa-ti spun: M-am rugat mult la Dumnezeu sa-mi raspunda la asa problema, ca tare m-a framantat si pe mine. Si intr-o noapte am avut un vis. Se facea ca un ortodox si un neortodox au ajuns la poarta Raiului si acolo ii astepta Sfantul Petru. Sfantu' Petru cand ii vazu se uita in catastif sa vada daca erau scrisi, apoi le spuse ca are trecut un singur suflet pe ziua aceea. Ortodoxul spuse atunci: Sfinte Petre, ala nu poate fi decat sufletul meu caci eu sunt ortodox, cestalalt nu e. Bine, zise Sfantul Petru, totusi ma duc sa intreb pe Domnul nostru, ca sa nu fac vreo gresala. Si pleca. Intre timp ortodoxul il apostrofa pe neortodox de ce mai asteapta, ca raspunsul e evident, el fiind neortodox. Se intoarce Sfantul Petru si ii spune celui neortodox sa intre. Ortodoxul se uita cu nedumerire si spune: Sfinte Petre, da cum ramane cu faptul ca numai ortodocsii se mantuiesc, ca asa ne-au spus cei mai inaintati. La care Sfantul Petru scoase o stampila aurita si o aplica pe acel suflet neortodox. No, acuma e ortodox - zise Sfantul.
|
 foarte frumoasa povestea si plina de invataminte, pentru cine vrea sa priceapa.    Judecata nu este a oamenilor, ci a lui Dumnezeu.
|