Subiect: literatura
View Single Post
Vechi 18.02.2007, 10:16:25
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Erzbet citat:"nu te obliga nimeni sa citesti sau sa iei parte la aceasta discutie daca te scarbeste cultura atat de mult "

Te asigur ca nu ma scarbeste cultura, doar cea de spoiala, care accepta si idei anti-religioase.

Si in alta ordine de idei, ce iti sugereaza tie intrarea demonilor in porci, din povestea spusa de Stephan Trofimovici in finalul romanului? Ai mai intalnit undeva ideea aceasta?
Imi cer scuze daca ceea ce am zis te-a deranjat, dar tu ai fost prima care dintr-o simpla discutie despre literatura, m=ai atacat in mod direct, spunandu-mi ca singurul meu scop este sa combat ideile crestine.
Nu are nicio legatura cultura cu ideile si conceptiile despre viata. Tocmai de aceea am si deschis acest topic, pentru ca aici m-am gandit ca nu vom avea motiv sa purtam discutii in contradictoriu decat poate despre anumite carti.

Stiu ca povestea cu intrarea demonilor in porci este luata din Biblie, dar este o pilda foarte interesanta, nicidecum nu imi voi imagina la propriu ca a intrat "ala cu coarne" intr-un porc :P

Poate reusesc sa lamuresc pentru totdeauna ca nu incerca sa combat religia, divinitatea, spritualitatea, sunt notiuni pe care le accept si in care cred. Dar nu pot lua adliteram tot ce scrie in Biblie, este interesanta in momentul in care intelegi simbolurile. Altfel devine chiar o literatura de povesti nemuritoare.
Reply With Quote