View Single Post
Vechi 30.10.2009, 15:30:59
Floar3's Avatar
Floar3 Floar3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ora et labora era deviza (roaga-te si munceste). Acum... trebuie sa ii dam Cezarului ce e al Cezarului. Daca trebuie sa muncesti, munceste. daca te poti si ruga in acest timp, e foarte bine. Insa, dupa parerea mea, nu te poti eschiva de la munca sub pretextul rugaciunii. Iti dau un exemplu banal, pe care l-am intalnit: atunci cand esti la serviciu si e slujba la biserica, eu cred ca ar trebui sa mergi la serviciu (Cezarul) si sa iti para rau ca nu poti merge la biserica. Plus ca s-ar putea sa iti pierzi si slujba :D. Cel mai bine ar fi (si acum vorbesc din sfaturile pe care le-am primit) sa ai un program de rugaciune, asa cum ai un program de munca.
Inteleg perspectiva lumeasca... dar eu voiam sa stiu ce parere au alti Sfinti Parinti cu privire la asta. Daca Sfantul Antonie cel Mare, care a fost un Sfant foarte mare si intelept si care a dus nenumarate lupte cu diavolii, a spus ca mai bine este sa te rogi cand nu esti cu gandul la vreo treaba, iar in alta parte citesc contrar, eu pe cine sa mai cred?
As vrea sa ma pot ruga cum trebuie si sa nu imi primesc osanda pentru ca m-am rugat cu o 'inima de piatra'. (era un verset in Biblie cu privire la rugaciunea 'nesincera' dar nu il mai gasesc)
Reply With Quote