Subiect: Un sfat va rog
View Single Post
Vechi 30.10.2009, 15:57:12
OmuBun
Guest

Implicit

Hm. Intre 12.00 si 1.00, merg acasa la pauza de masa. 'Ala micu', a aparut ca de obicei pe la 12.30. Am stat de vorba despre cum a fost la scoala, apoi, s-a schimbat, s-a spalat si a venit la masa, iar eu a trebuit sa plec. La iesire, m-a strigat, zambind strengareste si facandu-mi cu ochiul: "Tati, luni dimineata, prima ora am << educatie pentru sanatate>>, stii tu cu ce!..." Am zambit si eu, iesind intrebandu-ma ce-as putea sa fac? E o fire extrem de "lipicioasa", vesnic inconjurat de fete. In prima zi de clasa a 5-a, intr-o scoala noua pentru el (este clasa din cadrul liceului), diriginta ne-a adunat pe toti parintii si ne-a amintit cateva reguli printre care si faptul ca in clasa vor sta fete cu fete si baieti cu baieti. A doua zi la prima ora, al meu era singurul care statea in banca cu o fata, si nu pentru ca a cerut el, ci pentru ca s-a asezat ea in banca cu el. Dar ce ma bucura este faptul ca nu e genul "smecher" ci sincer, spontan si saritor. In Londra, la inceput, nu cunostea o iota in engleza, dar toate fetele il cunosteau fiindca el avea un altfel de "limbaj". (De aceea a si invatat extrem de repede limba engleza, cu un accent de invidiat si pentru un profesor de profil) Ajungeam la scoala, iar ele (indience, negrese, albe) veneau in jurul meu sa ma intrebe daca il caut pe Theodor. Intr-un fel mi-e teama sa nu descopere dintr-o data si cealalta fatza a relatiilor. Acum e inca un copil, sincer si fericit. Eu la varsta lui nici nu vreau sa-mi mai amintesc cate prostii aveam la activ. El ar fi bucuros sa ramana cu o fata in casa, sa doarma si peste noapte in acelasi pat, fara sa se gandeasca la prostii! De-aceea ma topesc de bucurie in fiecare seara cand il invelesc si ii zic "Noapte buna" la culcare. Si celalalt imi face bucurii, dar e altfel. Trebuie sa trag de el sa mearga la biserica, se plictiseste repede, ma minte (nu minciuni grave, dar oricum sunt minciuni)... Stiu (sau banuiesc) ca se ascunde de noi si face anumite lucruri, iar eu nu stiu cum sa fiu delicat pentru a-i spune ce-i bine si ce nu-i bine... Poate gasesc pe-aici pe cineva care s-a confruntat cu astfel de cazuri, la un baiat de 14 ani.
Reply With Quote