Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Doamne-ajuta!
In fata lui Dumnezeu vei da socoteala pentru ce ai facut si ai simtit tu. Nu conteaza ce au facut ceilalti. Vei fi judecata cu propriile tale judecati si cu propriile tale ganduri si vei fi iertata cu masura cu care ai iertat si tu. Calea spre mantuire cere ca pana la sfarsitul vietii pe pamant, macar, sa ajungi sa iti iubesti si dusmanii.
Deci, in locul tau eu m-as comporta vis-a-vis de el ca si fata de prietenii dragi. Ca si cum nu as cunoaste raul. Daca tu incerci sa te mentii in sfera modelului Hristic, atunci Dumnezeu iti va aseza dusmanii sub picioare. Ia cele ce ti se intampla ca o incercare spre devenirea ta.
Doamne-ajuta!
|
E foarte frumos sfatul tau...dar uite ca eu nu suport acest tip de comportament si trec in ofensiva urgent, indiferent ca e vorba de mine sau de cei din anturajul meu. Pur si simplu eu nu suport sa aud astfel de intepaturi si in general cred ca fac un bine....pentru ca isi cam revin si gasesc alte moduri de exprimare

.
Care ar fi lectia de invatat in situatia in care cineva ti se adreseaza intr-un mod care nu iti convine sau in care esti luat peste picior frecvent??? Ei bine eu nu inteleg de ce ar trebui sa se repete cand eu vreau sa ii pun capat exact din faza incipienta?????
Cred ca este vorba si de demintate, iar o persoana care nu reuseste sa puna la punct pe cineva, lasa de fapt lucrurile sa ia o turnura posibil foarte defavorabila si neprevazuta...pentru ca ii poate fi anihilata personalitatea, respectul de sine si dreptul la opinie ( si nu e vorba doar de persoana in sine, ci si de atitudinea celorlalti asupra ei).
Deci eu chiar cred ca trebuie luata atitudine imediat, pentru ca aceste situatii chiar nu au nici un sens...decat daca le dam unul