Citat:
În prealabil postat de costel
Nu printr-un numar de atribute devine cineva vrednic de calugarie, ci prin vointa de a face ascultare si de a sluji.
Si in lume, cel care se casatoreste nu trebuie sa aiba o anumita greutate, inaltime, si cateva calitati. El trebuie sa iubeasca si asa le va avea si pe celelalte.
Eu asa vad lucrurile.
|
Cat de simplu si frumos spus dar greu de inteles de tinerii din ziua de azi ...putini simt cu adevarat ceva pana nu ii acapara tehnologia cu partile ei nedorite(as spune ca tehnologia este un rau necesar in zilele noastre) sau gasca de cartier care spune ce e ''cool'' eu spun sincer ,am trait alta tinerete ,generatia aceasta de acum are altfel de ganduri de mici copiii....daca parintii sunt prea ocupati si bunici nu exista ,va puteti da seama de unde invata copiii...
La mine in casa nimeni nu merge la Biserica ,este trist dar nu le pasa ei considera ca au treburi mai importante ...ce sa mai zic de Manastire unde sunt alte trairi...cu regret in suflet scriu ca ei nu ma inteleg ...Eu cred ca prima calitate a unui calugar /calugarita trebuie sa fie RAVNA ,Dorinta de a deveni inger in trup inca de pe acest pamant....
Fratii calugari imi spuneau luna trecuta : trebuie sa avem rabdare ...apoi trebuie sa avem iubire ....