Citat:
În prealabil postat de mufy08
Va rog... sa ma sfatuiti ce sa fac... cum pot sa distrug lenea asta din mine... si sa revin iarasi ca si inainte, sa spun acatiste in fiecare zii si restul, de o perioada stau toata ziua numai in fata unui monitor si nu stiu cum sa scap... mereu cand vreau sa ma rog intervine ceva, ori imi este lene [nu stiu cum sa scap de acest apcat grav...] ori intervine ceva... sau mai multe... :-< cand incep sa ma gandesc la cele sfinte mereu imi fuge gandul in alta parte, e un cosmar pt mine... si nu stiu cum sa scap de acest pacat atat de mare... [lenevia]  (
|
Având gândul cel bun la ce va să fie , în clipa următoare, în perspectiva vieții veșnic , pentru că întradevăr lenea este moartea lentă dar sigură a sufletului. Lenea, trândăvia, lehamitea , te fac legumă până la urmă ! Nu cred că cineva dorește asta . Sun momente de reală oboseală după o zi de muncă istovitoare , dar să nu uităm că nu ni se dă mai mult decât putem duce , dar lenea ne dă această impresie a neputinței și a înfrângerii noastre. Antonie cel Mare spunea : "Dacă întrebuințăm orice sârguintă și iscusință ca să scăpăm de moartea trupească, cu atât mai vârtos suntem datori să ne străduim ca să scăpăm de moartea sufletească, pentru că cel ce voiește să se mântuiască nici o piedică nu are , fără numai negrija și lenea . "