Pt Lore
Draga Lore,
In primul rand iti multumesc pt apelativ. Esti o doamna pt ca desi avem pareri opuse stii sa respecti si pt asta vei primi respectul meu.
Dupa nick ul tau inteleg ca suntem de aceiasi varsta. Nu incerc sa conving pe nimeni sau sa convertesc pe careva. Eu v-am impartasit una din trairile mele si experientele mele. Cu ce ma inseala pe mine Doamna in opinia ta ?? Am cuparat doar cateva casete de la Templu si atat. Iar banii pe care ii dau pe drum sunt un mizilic: cateva sute de mii intr-un an de zile. E o investitie spirituala decat sa ii arunc prosteste pe tigari, dorguri, alcool sau femei.
Vorbesti in necunostinta de cauza pt ca nu ai vazut cate am vazut eu(bolnavi vindecati, minuni) si nu ai trait ce am trait eu ca sa poti face o comparatie si sa poti avea un punct de referinta daca sunt sau nu inselat cu ceva. Tu practic ma acuzi ca sunt satanist ... si ma amuza teribil pt ca un satanist nu calca in biserica, iar eu sunt si botezat, ma marturisesc, ma impartasesc si ingenunchez cand se citeste Sfanta Liturghie. Nu are rost sa purtam o discutie in contradictoriu pt ca nu vom ajunge in veci la un numitor comnu. Tu crezi in popi si nu te abati de la cuvantul lor(desi e proverbul ala: "sa faci ce zice popa nu ce face popa") iar eu cred in ceea ce am vazut si am simtit pe proprie piele. Cred si il iubesc pe Dumnezeu, pe Domnul Iisus dar o iubsc si pe Doamna Desanka si pe Domnul Oliwer. Prea putini duhovnici merita sa poarte hainele preotesti si sa tina o slujba, cei mai multi sunt preocupati de averi si nevoi personale si au uitat ce inseamna a-l sluji pe Dumnezeu.
Am o intrebare simpla pt tine:
poate ai observat prin biserici ca sunt anumite icoane in care apare Maica Domnului cu Fiul pa bratul stang si unele in care apare cu Fiul pe bratul drept.
Tot odata mai sunt icoane in care parul Maicii domnului este acoperit complet iar altele in care se vede foarte putin.
Poti sa imi spui de ce este aceasta diferenta ??
Nu e erezie ca am enumerat-o pe Doamna, in fond topicul este deschis cu subiectul "Desanka Nocolai" si nu "Dumnezeu" sau "Domnul Iisus".
Am pus-o inaintea Domnului Iisus si inaintea lui Dumnezeu pt ca de cele mai mute ori m`am rugat la Doamna.
Si cu ocazia asta o sa te mai "plictisesc" cu o intamplare.
Mama mea sufera de o afectiune grava numita "scleroza multipla in placi"(poti sa cauti sa vezi ce implica acest diagnostic). In '97 a fost diagnosticata si trebuia sa dea mana cu Sf Petru in maxim 3 ani; i s`au prescris medicamente cu zecile(pt a-si prelungi viata si a sta cat mai mult printre noi(mine si fratele meu), insa situatia noastra financiara nu ne permitea un astfel de tratament. Aceasta boala a facut ca locomotia mamei sa fie conditionata de sprijinul si asistenta unei alte persoane(nu putea iesi din casa decat insotita). Intr-o noapte in vis a auzit o voce de femeie care i-a spus ca se va face bine fara pastile. Mama merge la templu din 2001 imediat dupa plecarea Doamnei, an in care a renuntat la pastile, pot sa marturisesc cu mana pe inima si Dumnezeu mi-e mator ca mama traieste si in ziua de azi, nu a luat o pastila de atunci, si acum se poate deplasa si singura.
Nu stiu cum poti spune ca diavolul a putut aduce atata bucurie in sufletele noastre timp de atatia ani(vreme in care am repspectat ritualurile ortodoxe) doar in scopul de a ne insela.
Vreau sa concluzionez ca nu incerc sa adun "adepti" sau sa convertesc pe nimeni.
E inca democratie si fiecare poate sa faca ce vrea, sa creadaca vrea, si sa spuna ce vrea atata timp cat e legal :)
Iti multumesc pt graja draga Lore, dar te asigur ca nu incearca si nu ma inseala nimeni in ceea ce priveste subiectul discutat.
Iti doresc o seara faina,
Cu resprect,
Cristian Vlad
|