Cine te opreste Ginuta sa fii impreuna cu iubitul tau? Oare Dumnezeu in bunatatea lui s-ar opune dragostei?
Am intrat pe forumul acesta sa caut informatii despre biserica noastra ,despre bunatate,despre oameni sfinti...si despre ce dau aici?! URA,xenofobie,atata rautate...
Gina,eu sunt de 2 ani casatorita cu un baiat musulman si contrar a tot ce spun multi ignoranti,multi care doar isi dau cu parerea din ce au vazut ei pe utube si au auzit de la prieteni la fel de ignoranti ca si ei ,ei bine ,noi doi avem o casnicie fericita.
Daca nu stii ,la fel cum ti-a mai spus cineva mai sus ,un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie de o alta religie,crestina sau iudaica.O sa fiu sincera cu tine si iti spun ca are acest drept considerandu-se ca urmasii vor avea religia tatalui,din cauza asta femeile musulmane nu au acest drept.
Religia noastra nu ofera acest drept,dar am prieteni care s-au casatorit in biserica si stiu ca se fac derogari ,asa cum mi se pare si normal de altfel.
Exista oameni si oameni pe lumea asta,a generaliza spunand ca toti musulmanii sunt rai sau fanatici mi se pare o mare prostie.iar cei care arunca cu pietre in aceasta religie habar-n-au despre ce este vorba.Eu traiesc zi de zi intr-o familie musulmana ,aici in Romania si niciodata nu m-am simtit exclusa ,nu am fost obligata sa fac ceva ce nu vreau...ma imbrac normal,ma port normal, merg la biserica la fel ca si voi .Si stiti ceva ,vad mult mai multa deschidere la ei ,cei pe care ii hulitit si va considerati superiori ,decat la noi,la ortodoxi.
Cine spune ca biserica ortodoxa este mai buna ca cea catolica,ca cea evreiasca .,ca cea musulmana???Oare Dumnezeu nu este acelasi pentru noi toti?Cine la impartit asa ,nu noi ,oamenii???Vorbiti de biserica ortodoxa cea mai buna ,cea mai cea,oare nu a fost ea pana acum cateva sute de ani una si aceeasi biserica cu cea catolica?
Fiecare crede despre religia cu care s-a nascut ca este cea dreapta,adevarata,este dreptul si poate ca povara noastra.aici ,nu prea avem libertatea de a alege...
Oare daca spun ca biblia si coranul se completeaza uneori o veti lua drept blasmenie? cititi-le pe amandoua si aflati cate asemanari sunt.cititi despre IIsus ,despre Fecioara Maria ,despre Sfintii pe care ii avem si noi in Biblie.
Imi pare rau pentru voi ,cei care sunteti atat de inversunati incat nu vedeti adevarata cale de urmat ,cea a pacii ,a dragostei fata de aproapele nostru ,fata de oameni si fata de noi,nimeni nu este mai presus de fratele sau si nimeni nu este judecatorul nimanui aici pe pamant.
PS. pentru userul care incerca sa faca un baiat musulman de 20 de ani parca sa treaca la ortodoxistm...lasa-l in pace,daca va vrea sa faca acest lucru il va face pentru ca asa ii dicteaza inima,credinta vine din inima ,nu din indoctrinare,nu face si tu ce blamati ca fac fanaticii cu copiii lor de mici.
|