Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Eu stiu ca tu sustii o idee si vrei sa folosesti tot ce este in interesul tau,dar sa fim rationali si sa ne gandim putin fara prejudecati(precum ca aceste idei sustinute de noi sunt spiritiste).
|
Eu n-am susținut că ar fi spiritiste. Că se folosesc și spiritiștii de aceste idei, e altceva...
Citat:
Acum tot tu ai spus "Lazăr în loc să povestească ce minunății a văzut a văzut 4 zile în "sânul lui Avraam", spunea ce a văzut cu adevărat: NIMIC!"
Daca afirmi asa ceva inseamna ca esti ignorant.
|
Chiar ignoranță nu denotă afirmația mea, cel mult o bogată imaginație

Recunoaște însă că o și mai mare imaginație dovedesc cei ce afirmă că Lazăr ar fi povestit "minunățiiile" la care a fost martor în cele patru zile cât a fost mort! Aș spune chiar o imaginație bolnavă (să afirmi că mortul este viu).
Citat:
Ca biblia nu afirma nimic in acest sens asta nu inseamna ca Lazar "nu a vazut nimic".
|
Da, însă Biblia afirmă că omul mort nu mai vede, nu mai aude și nu mai gândește nimic! Iar la momentul morții lui Lazar chiar nu mai ce comenta (că după învierea lui Iisus s-ar fi schimbat chipurile starea biologică și starea în moarte a omului). Lazăr nu a văzut NIMIC, pentru că "morții nu mai știu nimic" (Ecl. 9,5), și mă îndoiesc că s-ar fi apucat să mintă după extraordinara experiență a învierii prin care a trecut.
Citat:
Si Condor mi-a vorbit despre acelasi lucru.Asa cum l-am intrebat pe el te intreb si pe tine:Ai vorbit vreodata cu cineva inviat din morti si ti-a spus ca "nu a vazut nimic"?
|
Nu am vorbit cu un asemenea om, însă dacă aș întâlni un asemenea om să afirme că morții trăiesc, aș crede mai degrabă Biblia decât pe el.
Citat:
Despre moarte clinica am mai aminti si eu.Acest fenomen ar trebui sa va "lumineze"
|
Prefer să nu discut despre asemenea fenomene, revenirea din moartea clinică fiind cu totul altceva, nu înviere.
Citat:
Tu si cei care nu cred in "nemurirea" sufletului nu trebuie sa ignorati astfel de fenomene.Hai sa le analizam rational lipsiti de prejudecati.
|
Nu le ignorăm, ele într-adevăr ne "iluminează" în sensul că ne edifică cu privire la sursa rătăcirii. Aceste fenomene nu pot fi analizate rațional, științific (dacă într-adevăr sunt fenomene supranaturale și nu șarlatanii). Ele se vor înmulți pe măsură ce ne apropiem de final, culminând cu apariția diavolului în persoană sub aparența lui Hristos. Spiritismul și satanismul lucrează din greu la pregătirea terenului, nu cred că e cazul să dea mână de ajutor și creștinismul...