Foarte sincer vorbind si cu cele mai bune intentii,nu doar pentru a-mi da cu parerea sau pt a-mi spune naduful si a incerca sa par mai mult decat sunt, indemnurile mele sunt urmatoarele

e primul baiat,nici nu merita sa te mai gandesti la el,incearca sa treci peste aceasta faza din viata ta(cred ca orice preot serios ti-ar spune fara nici o ezitare sa faci lucrul asta).........stiu ca e f greu sa faci lucrul asta dar.......cred ca ai reusi lucrul acesta daca locul lasat gol in inima,in viata ar fi umplut......de cine,de persoana din prezent.In acelasi timp,o casatorie trebuie sa fie facuta cu toata certitudinea,vreau sa ma casatoresc cu acea persoana pt ca doar alaturi de ea ma simt implinit,nu in lipsa de altceva mai bun,nu o solutie de compromis(acum nu vreau sa starnesc alte temeri sau sa ma considere cineva idealist).
Despre cel de-al doilea,daca e de alta religie sau nationalitate,pe termen lung va fi mult mai greu,dificil,va trebui sa lasi mult de la tine..........e si firesc pana intr-un anumit punct....dar trebuie sa fii atenta daca acesta tine la tine si daca te pretuieste,daca e respectuos(sa nu te ia in ras,ironii care in timp vor evolua in lucruri mult mai urate),daca e atent cu tine sau macar daca se straduieste sa fie.Par. Arsenie Papacioc ave ao vorba care suna cam asa..o luna de miere si o viata de amar.
In plus,casatoria nu trebuie facuta pt ca mi-a ajuns suferinta de pana acum,vreau sa scap si eu o data(din Sf. Scriptura pot sa-ti spun,cine va rabda pana la capat acela se va mantui) si amandoi sotii trebuie sa aiba acelasi cuget,adica sa aiba aceleasi idealuri,asteptari.
Scopul casatoriei este ajutorul reciproc al sotilor,apoi nasterea de copii(care de altfel sunt o bucurie,nu un scop,nu o obligatie,ii leaga si mai mult pe soti),trebuie sa-ti pese dedurerea celuilalt,sa te framante si pe tine,sa incerci sa-l scoti din acea stare.
Iti recomand o carte,nu stiu cat esti dispusa sa o iei in serios,se numeste TAINA IUBIRII si e scrisa de mitropolitul Antonie de Suroj,nu e mare.Daca te regasesti intre randurile acelei carti,daca regasesti relatie ta acolo,sincer iti spun ca atunci nu ai mai avea temerile si ezitarile acestea.....si nu in ultimul rand,vb si cu un preot deoarece preotii intalnesc multe cazuri asemanatoare si ar putea sa iti dea un raspuns potrivit starii tale..
Doamne ajuta!