Parintele Teofil Paraian a fost un om al bucuriei in Hristos, Domnul.Am participat la unele din conferintele Sfintiei sale si mi-am simtit sufletul mangaiat ca de o aripa de inger multa vreme dupa aceea.Se producea o minune, suferinta sufleteasca se stingea,sufletul capata o invelitoare care sa-l fereasca de anumite lovituri ale vrajmasului.Avea totdeauna pentru toti cei care ii solicitau lamuriri, o vorba de duh, o rugaciune potrivita ca leac de vindecare a sufletului, o poezie crestina pe care o recita cu foarte mult patos.Prefera sa recite mai ales din lirica crestina a monahiei Zorica Latcu.Dumnezeu sa-l odihneasca cu ceata sfintilor in Imparatia Sa cea Cerasca!Lacrimi fierbinti imi inunda ochii inca, pentru Parintele Teofil ,dar si bucuria pe care a propovaduit-o o simt in suflet, gandindu-ma ca,acolo sus noi toti care l-am cunoscut si am sorbit cuvintele sale, avem inca un rugator la Bunul Dumnezeu.