Subiect: 85% Ortodocsi
View Single Post
Vechi 03.11.2009, 00:32:10
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Stalin si Lenin au omorat impreuna cam 60 milioane de rusi. Ion Ioanid scrie despre ororile COMUNISMULUI, nu indeamna la ura impotriva taranului din Siberia care daca-l intrebi nu stie nici unde e Moscova pe harta, dara mite Romania, Cehia etc. Tu urasti pe rusi, dar rusii pe cine sa urasca pentru cat au avut de suferit din cauza comunismului?? Citeste ce scrie Paul Goma pe site-ul sau despre ocuparea Basarabiei in '40.

Esti o victima a propriei ignorante. TOATE tarile/monarhiile au incercat pe parcursul istoriei sa se extinda. Nu stiu de vre-o extindere sa se fi facut pasnic. Poate doar uniri cu drepturi egale. Dar extinderi peste alte etnii/nationalitati sau facut intotdeauna cu varsare de sange. Faptul ca rusii au reusit sa obtina in 1812 Basarabia la un restaurant mi se pare "finesse diplomatique".

Interesant mi se pare si faptul ca turcii au facut infinit mai mult rau acestui popor si totusi pe ei nu-i uraste nimeni. De ce? Pentru ca nu a avut nimeni interesul sa manipuleze prostimea impotriva lor!
dar nu am nimic impotriva etniei ruse, dar mi se pare o mare naivitate sa ignori periculozitatea statului rus pe plen extern.

politica expansionista a rusilor nu se rezuma la perioada comunista. incepand cu sec 18 ei o fost obsedati de expansiunea in Balcani, de cucerirea stramtorilor. in prezent in "era Putin" datele problemei nu s-au schimbat.

in 2008 Putin se declara revoltat ca Rusia nu a fost consultata in cazul aderarii Bulgariei si Romaniei la UE!!! ce drept are el sa se bage in politica externa a noastra si a bulgarilor? probabil inca isi aminteste perioada in care faceam parte din blocul satelitilor sovietici.....

cat despre ultima fraza legata de turci raspunsul este simplu - turcii nu mai constituie o amenintare de aproape 150 de ani, in timp ce rusii au ramas un cosmar in memoria colectiva recenta.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote