Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Unii considera sambata a avea foarte mare importanta in mantuirea unui om asa cum am vazut ca se sustine aici,ca cica daca nu tii sambata ci duminica ori orice alta zi,gata esti vinovat ca nu implinesti legea lui Dumnezeu si osandit.(Asa am inteles pana acum)
|
Asta ai înțeles, dar ai înțeles greșit frate. Pe acest topic, din când în când trebuie să dăm dezmințiri de felul acesta, dar până când?
NU SABATUL NE MÂNTUIEȘTE, CI HRISTOS! Dacă ești în Hristos ești mântuit. Problema voastră începe când aflați că Hristos a ținut sabatul și nu a desfințat Legea... Cu aceeași problemă m-am confruntat și eu când eram încă ortodox. "Ferice" de omul din cazul expus de tine. El n-a aflat acest lucru, a ținut duminica toată viața și acum este mântuit. Of, Doamne, de ce ne-am născut în timpul acesta?
Citat:
Biblia spune ca va veni vremea cand Legea lui Dumnezeu va fi scrisa in inimile noastre.Eu cred ca vremea aceasta a sosit.
|
Și eu cred acest lucru. Dar vezi tu, în inima noastră vedem o altă "lege" scrisă de păcat care se războiește cu Legea lui Dumnezeu. Aceasta din urmă ne place (teoretic)- o spune apostolul Pavel în Romani 7. Din această confruntare chinuitoare ne scapă doar Hristos, însă trebuie să-L acceptăm în inimă nu doar teoretic. Va trebui să-L lăsăm să facă și acea dureroasă operație pe cord deschis. Ca să fiu direct, să-L lăsăm să extirpe concepția noastră primitivă cu privire la ziua de odihnă că e "doar o zi" (duminică sau chiar sâmbătă). E vorba în fapt de testul la care a fost supus și Eva (Adam):
ascultarea de Dumnezeu. Fructul nu era otrăvit (ba chiar părea mai atrăgător ca altele), duminica nu te duce în Iad (ba chiar e frumos să celebrezi Învierea Domnului); problema e ce facem cu ascultarea de Dumnezeu? Cu acel "[adu-ți aminte] să nu!..."
Citat:
In ceea ce priveste porunca a patra asa cum am spus lucrurile sunt discutabile.
|
Aici cred că se potrivește perfect vorba aceea "porunca se execută, nu se discută!"
Prea ne-am erijat în corectorii lui Dumnezeu la capitolul Lege.