Din pacate nu putem avea pretentia ca cei ce vin si posteaza pe-aici, sa aiba o viata duhovniceasca oarecum rezonabila. Oamenii, chiar daca nu prea stiu ce-i aia biserica (desi isi fac semnul crucii cand trec prin fata ei) au framantari, nu neaparat legate de mantuire, ci de scopuri mai... mercantile. Si cine-i poate judeca? Poate, nu cu mult in urma si noi gandeam cam la fel. In alte imprejurari poate as fi fost tentat sa ma avant in polemici, sa fac glume, sa ironizez... Dar am constatat ca asta nu numai ca nu face bine nimanui, ci imi dauneaza mie in primul rand si mai ispitesc si pe altii sa fie rautaciosi, sa barfeasca, sa judece!... E o lupta: lupta ei. A venit; a vazut; a inteles - sper!!! Sfatul meu: Casatoria e oricum o loterie. Doar ca numerele extrase vin de la Dumnezeu sau din... alta parte. Primim intotdeauna EXACT ce meritam. Postul si rugaciunile sunt metode sigure prin care Dumnezeu se lasa... mituit! Pentru celalalt nu trebuie sa facem nimic. Dimpotriva chiar! Oricum e un... "altruist"!
|