Citat:
În prealabil postat de GeorgeS
Legatura de dragoste dintre soti consfintita prin Taina Cununiei este o legatura binecuvantata de Dumnezeu ,inclusiv cea sexuala spre nastere de prunci. Biserica insasi se roaga prin cuvintele "Binecuvinteaza , Doamne ,intrarile si iesirile lor ..., fereste-le patul neintinat..."(adica sa le fereasca casnicia de pacate straine casei lor, ca desfranarea , adulterul etc.)
Mai mare este pacatul in care unul din soti , in mod nejustificat , refuza sa se iubesca cu celalalt. Am intalnit cazuri de astfel de "cununii albe" in care sotii nu se ating unul de altul nici in post , nici in dulce, din motive de falsa evlavie. Acestia calca Porunca Primordiala a lui Dumnezeu care zice " Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti ".
|
Nici eu nu pot intelege de ce trunchiaza acesti oameni lucrurile si tainele si nu incearca sa le priveasca asa cum le-a lasat Dumnezeu.
Ceea ce mi se pare iarasi foarte ciudat este faptul ca unii considera ca acest mod ce perceptie inseamna automat evlavie, in timp ce oamenii care nu privesc si simt lucrurile la modul asta...sunt niste mireni pacatosi, niste simpli "oameni de rand" incompatibili cu notiunea de evlavie.