Citat:
În prealabil postat de umilul
Sfanta evanghelie dupa Marcu :1.Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, 2.Precum este scris în proorocie (la Maleahi) și Isaia: "Iată Eu trimit îngerul Meu înaintea feței Tale, care va pregăti calea Ta. 3.Glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui".
Iar duhurile cele necurate, când Îl vedeau, cădeau înaintea Lui și strigau, zicând: Tu ești Fiul lui Dumnezeu
Deci nu este inchinat Domnului de catre cineva, ci este Fiul lui Dumnezeu Insusi dupa cum vede si Sfantul Ioan Botezatorul :
Evanghelia dupa Matei :
14.Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine? 15.Și răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că așa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat. 16.Iar botezându-se Iisus, când ieșea din apă, îndată cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel și venind peste El. 17.Și iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit".
Totusi imi mentin parerea ca sunt 2 perioade diferite, A plecat din Betleemul Iudei dupa nastere la o perioada si S-a intors dupa ce a murit Irod . Pace tuturor si iertare daca v-am gresit !!
|
Este corect spus inchinat DOMNULUI pentru ca dupa legea lui Moise care ea dato DUMNEZEU, primul nascut trebuia inchinat DOMNULUI.
Nu sint 2 perioade diferite pentru ca spune ca era un prunc la fel ca si in evanghelia dupa Matei si evanghelistul Luca spune la fel prunc nu ca este mai mare sau ca este alta perioada din viata.