Citat:
În prealabil postat de ciprian85
:) Nu mai lua lucrurile ad-literam. Nu primesc cadouri in fiecare duminica, dar fiind ziua in care m-am nascut, pentru mine e o zi mai speciala decat celelate ale saptamanii. La fel duminica pentru crestinii ortodocsi reprezinta o zi speciala fata de celelealte ale saptamanii, fiind ziua in care a inviat Hrsitos. Ca urmare ne adunam la biserica pentru rugaciune, ne odihnim, petrecem in familie, dar amploarea "manifestarilor" si a bucuriei este mai mica decat cea din Duminca Pastelor. E doar o comparatie prin care am incercat sa te fac sa intelegi semnificatia Sf. Pasti si a duminic si ca urmare trebuie luata ca atare.
|
E bine că ai mai estompat comparația... Acum încer să înțeleg și ce ar însemna pentru "creștinismul de 2000 de ani" recunoașterea pe față a unei erori cu o durată așa de lungă (mă refer la ziua de odihnă nebiblică). Poate va găsi Domnul o cale...
Citat:
Draga, ai dreptate doar daca cuvintele apostolului sunt absurde. Ti-am scris foarte clar cum se traduce in limba greaca termenul presbiter: randuit in preotie, hirotonit in preotie. Ti-o spun din sursa sigura: tata e preot profesor - unul foarte bine pregatit care printre alte materii preda si lb. greaca veche. Deci nu e o interpretare proprie e pur si simplu traducerea unui termen.
|
Transmite respectele mele părintelui tău și roagă-l să-ți explice cum e cu termenul
presbyteros. Dar nu care e înțelesul în neogreacă, sau cum s-a petrecut mutația semantică prezbiter-preot, ci ce însemna pe vremea apostolilor. O să-ți înțeleg jena, așa că nu e nevoie să-mi faci cunoscut rezultatul cercetărilor tale.
Citat:
NT spune foarte clar faptul ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi presbiteri si diaconi. De ce crezi ca era util un asemenea efort? Era doar un moft al Apostolilor?
|
Nu era un moft, ținea de organizarea Bisericii și era sub inspirația Duhului Sfânt. Mă bucur să constat corectitudinea termenilor de data aceasta (bine ai făcut că ai omis preoții). Felicitări.
Citat:
Am sa te sacai din nou: unde sunt prezbiterii, episcopii, si diaconii din cultul adventist. Sper sa nu te supere foarte tare intrebarea, dar am sa ti-o adresez pana voi primi un raspuns adecvat.
|
Nu va fi nevoie să repeți, o să-ți răspund din prima. În organizarea Bisericii AZȘ se regăsesc toate aceste slujbe.
Citat:
Ince privesc argumentele din Faptele Apostolilor, acestea exista ,numai sa ai binevointa de a le vedea. Stii cuvintele proorocului: "ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi".
|
Mda. Vorba lui nenea Iancu, argumentele din F.A. sunt extraordinare, însă... lipsesc cu desăvârșire.
Citat:
Si pe langa Fapte ar mai fi si Apocailpsa, unde se vorbeste despre duminica ca zi de sarbatoare, de odihna.
|
Cu Apocalipsa e o treabă mai serioasă... Încă nu s-a găsit cineva să-l tragă de mânecă pe traducătorul ortodox al Apocalipsei. Și ar trebui s-o facă repede, că miroase deja a fum de Iad...
Citat:
dupa cum am mai repetat, noi crestinii am primit o lege noua chiar de la Hristos - legea iubirii: "Lege noua va aduc voua....".
|
Legea aceea a iubirii este chiar Decalogul, despre el spunea Mântuitorul că este expresia iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.
Citat:
Draga, istoria nu se interpreteaza, istoria se face si s-a facut de cand e lume pe pamant.
|
Observ că ți-am devenit extrem de drag în ultimele postări, facăți-se după simțămintele tale :)
Din păcate istoria se mai și interpretează de către cei interesați. Dar să-i lăsăm pe istoriografi să se ocupe de meseria lor...
Citat:
La fel apartitia sectei adventiste la mijlocul secolului 19 reprezinta tot un fapt istoric. In ce privesc motivele aparitiei si contextul n-o sa ma pronunt. Asta deoarece nu am "competente medicale" si n-as vrea sa gresesc diagnosticu. Sa-mi fie cu iertare, dar cam asta consemneaza istoria.
|
Nu ai de ce să te scuzi, sunt înțelegător față de competențele tale. Dacă fițuicile de propagandă antiazs le numești "istorie", nu mă miră și celelalte competențe. Să auzim numai de bine