View Single Post
Vechi 03.11.2009, 21:46:01
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Un raspuns bun frate(sora)dar trebuie inteles bine.Adevarat ca acest subiect este greu pt.noi si foarte plin de ispite,deci mai bine sa ne ferim de interpretari personale si sa aducem in discutie cuvantul Mantuitorului.Ca o concluzie din tot ce s-a discutat pana acum,ortodoxia este credinta care desavarseste pe om pana la cea mai inalta treapta(In casa Tatalui meu sunt multe locasuri pregatite),crestinul ortodox poate pierde mantuirea si poate primi o osanda mai mare decat ateul sau cei de alte confesiuni datorita nepasarii,lenevirii si mai ales a mandriei,cei de alte confesiuni se pot mantui din marea mila a lui Dumnezeu cu conditia ca ei desi necunoscand pe Adevaratul Dumnezeu din fire fac cele ale legii,adica sunt oameni buni,linistiti,smeriti,ajutandu-si semenii la nevoie,negandind raul sau mandrindu-se cu ceva.Deci sunt niste criterii pe care numai mila si dreptatea lui Dumnezeu le ia in calcul.Privind obiectiv se pot mantui si cei de alta confesiune,adica cei care au practicat"Insetat am fost si mi-ati dat de baut,flamand am fost si m-ati hranit,bolnav am fost si m-ati oblojit,in temnita am fost si m-ati cautat",facand referire la acei frati mai mici ai Lui(noi oamenii),iar cei care nu au practicat jertfa,mila si iubirea de semeni cu toate ca au facut minuni si vindecari nu au primit raspunsul cel bun.Deci sa nu ne asteptam ca tot ortodoxul se mantuieste si toti cei care sunt de alte confesiuni si atei,ci doar cei care fac "Voia Tatalui Meu".Toate sunt la mila si dreptatea lui Dumnezeu si nu un talmes-balmes ,adica toti la gramada cum cred unii.
Ca un raspuns la intrebarea "mantuirea numai la ortodocsi"mai putem spune ca credinta ortodoxa este cea adevarata si mantuitoare pentru ca noi avem de partea noastra pe Dumnezeu,pe Mantuitorul Iisus Hristos(Fara mine nu puteti face nimic),avem Harul Duhului Sfant care se pogoara in lume numai in biserica ortodoxa,numai prin sfintele taine ale bisericii ortodoxe.Celelalte religii sunt lipsite de har,noi ortodocsii,spre deosebire de alte confesiuni, ne impartasim cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos in cadrul Sfintei Liturghii,un moment important din viata crestinului ortodox,prin impartasirea cu Sfintele si de Viata Facatoarele Taine noi primim iertare de pacate,primim curatia sufleteasca,firea omului se innoieste,se schimba si devine lucratoare in faptele bune.Deci noi avem un mare dar de la Dumnezeu pe care cei de alte confesiuni nu-l au,deaceea si este foarte greu sa se mantuiasca cineva din afara Bisericii lui Hristos,neavand iertarea pacatelor(mostenit),neavand cine sa lucreze in viata lor, in sufletul lor,harul Duhului Sfant care sa le schimbe firea stricacioasa in una noua si mantuitoare, este aproape imposibila mantuirea la alte religii.Dar nu putem spune ca nu se mantuiesc si cei din alte religii.Dar mai bine ne vedem noi de viata noastra,sa cautam sa ne sfintim cat mai mult viata,sa ne preocupam de mizeria din casa noastra si cele ce tin de mila lui Dumnezeu sa ramana in grija Lui.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote