Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate Orthodoxia cand a slujit patriarhul de religie monofizita ( armean) la Sfantul Mormant Dumnezeu nu a pogorat Sfanta Lumina,la fel cand au slujit arhiereii catolicii pe acolo,si atunci cruciatii au adus inapoi pe ierarhii si preotii ortodocsi.Cand a rugat patriarhul ortodox pe Dumnezeu sa pogoare Sfanta Lumina Dumnezeu a pogorat-o.
|
Da, stiu. Idee era sa nu te culci pe lauri pentru ca Lumina Sfinta nu vine din cauza ca sinteti voi buni, ci pentru ca nu sinteti inca asa de rai ca si ceialalti.
Citat:
Eu nu prea stiu ce hotarari s-au luat cu privire la calendar dar stiu ca nu s-a luat vreo hotarare cu privire la calendar la vreun Sfant Sinod Ecumenic din cele sapte.
|
Asa e, dar nici anatema impotriva bisericii papei n-a fost luata de vreun Consiliu Ecumenic din cele sapte. Dealtfel, cele 5 (CINCI) decizii ale consiliilor pan_ecumenice si hotaririle sinoadelor locale nu au adus nimic nou, nu contrazic invatatura Sfintilor Parinti (asa cum face, de exemplu, pr. Cleopa), ci o intaresc acolo unde interzice modificarea Sfintei Traditii. Si Introducind calendarul iulian revizuit chiar acel lucru s-a si intimplat. Ba, in parte (in ceea ce priveste sarbatorile fixe), ati introdus si sinaxarul "astronomilor ateisti ai papei", dupa cum Sigilionul de la 1583 spune.
Citat:
Mai apoi cum a aratat parintele Cleopa acum in Bisericile Ortodoxe Canonice care folosesc calendarul indreptat nu se foloseste calendarul catolic ci calendarul ortodox indreptat,care nu a fost anatemizat la niciun Sfant Sinod pan-ortodox.
|
La orice iti zic, canoane sau din invatatura Sfintilor Parinti, tu imi raspunzi citindu-l pe Cleopa. Faci parte din vreun cult creat in jurul lui ca guru? Noi in Ortodoxie ne bazam numai pe Sfinta Scriptura si invataturile Parintilor Bisericii si nu ne intereseaza parerea nimanui atita timp cit le contrazice.
Citat:
Chiar daca s-ar praznui Pastele cu Pascalia indreptata (cum se face in BO Finlandeza,BO canonica in comuniune liturgica cu toate Bisericile Ortodoxe canonice) tot nu s-ar incalca canoanele de la Sfintele Sinoade Ecumenice ca in cazul in care pica praznuirea Pastelui crestin deodata cu pastele evreilor atunci s-ar amana praznuirea Pastelui ortodox cu o saptamana.
|
Daca cineva ti-a spus asta si tu-l crezi, atunci esti naiv rau. Nu mai departe de 2008 pastele in vest s-a tinut cu o saptamina inaintea pastelui evreiesc. Sfintii din Biserica Finlandei exact tot atunci l-au sarbatorit. (Care sint bisericile canonice? cele care se intrec sa le incalce?)
Citat:
Si Sfintii Parinti au indreptat o data data echinochtiului de primavara cum se poate vedea tot la parintele Cleopa si se poate verifica si cu acte.
|
Chiar daca Sfintii Parinti ai Bisericii au modificat data echinoxiului nu au dat mina libera nimanui sa o faca din nou si impotriva deciziilor altor consilii pan-ortodoxe si locale.