Citat:
În prealabil postat de Cristian_S
Hm, de prost ma tot agit aici sa dau de gandit "evreului ales", astfel incat sa incerce sa vada lucrurile si altfel decat i-a fost spus pana acum la scoala lor.
Andrei, eu nu inteleg cum poti tu ca si crestin, in Hristos imbracat, sa spui ca ".....Mesia vine in mijlocul unor CONJUNCTURI, deci totul este foarte clar si matematic pus la cale. Daca ei si proorocii spun ca Mesia va veni in Slava si...etc atunci lasa-i in pace, de ce ii tot faceti eretici? ", pur si simplu nu te pot intelege si nici nu pot crede ca tu iti dai seama ce ai spus. In numele unei tolerante crestinesti tu relativizezi venirea Mantuitorului atat de mult incat spui ca e bine a-i lasam in pace, ca la ei Mesia vine dupa niste algritmi foarte rigizi sigur bine intelesi de ei... Andrei, noi ca si crestini, credem ca ei au gresit algoritmii acestia legati de Mesia si mai credem ca bine este sa incercam sa le aratam Adevarul in care credem, asta cat putem si noi pacatosii.
Legat de erezie, eu nu stiu sa-i fi facut vreodata eretici pe evrei , asa ca discursul tau legat de erezie nu-si are sensul in ce ma priveste.
|
Multumesc pentru sprijinul moral a dumitale.Acei la care ai adresat replica ta fac dovada de mare ignoranta in privirea evreilor si a Judaismului. Oameni ca acestia simt nevoia sa se "apere" de ce nu stiu si nu inteleg. Cu mare placere as fi vrut sa le explic despre Judaism lucruri care nu stiu si nu inteleg, nu ca sa-i conving sa treaca la religia Judaica ca la asta nu au nici o posibilitate ci ca sa se uite la evrei ca la finte ca toate altele si sa paraseasca ideile vechi cu baza de ura.
In Israel, bine ai scris, domnule Andrei,se invata la scoala VT si asta este o materie obligatoare la bacaloreat. Nu se invata ca papagalii si se fac discutii,cercetari si se citesc teze despre fiecare capitol si fiecare psalm. In Israel,se traieste istoria,se respira istoria si se citeste aproape zilnic despre noi descoperiri arheologice si altele. Si o piatra mare care are o gaura la un colt care a fost gasita la ruinele orasului Meghido face sa bata inima la multi. Acea gaura a folosit inante cu 3000 de ani ca sa se lege calul sau magarul. Sau o "comoara "de 12 monede de aur care au fost ascunse sub o podea de mozaica antica.
Nu pentru prima data mi se aminteste Talmudul,ca si cum ar fi o carte de instructie cum sa excrocam si sa ne purtam cu crestinii. Exact cum am scris mai sus, ignoranta provoaca frica de nestiut.In favoarea celor care vreau sa stie adevarul despre Talmud:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Talmud