Pentru inceput, ii imbratisez si pe Dna Sophia si pe Dl Zaharia!
Pentru cei cu pacea si dreptatea, ia uitati cum arata aceasta ierarhie in Fericiri!
Intr-adevar, facatorii de pace sunt cu 3 trepte mai sus decat cei ce inseteaza dupa dreptate, dar cei prigoniti pentru dreptate sunt si mai sus decat acestia!
4.“FERICITI CEI CE FLAMANZESC SI INSETEAZA DE DREPTATE, CA ACEIA SE VOR SATURA.”
Cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate sunt oamenii care nu pot rabda nedreptatea din lume. Ei vor vedea biruinta lui Hristos Cel inviat, care va invinge toate puterile raului si inimile lor vor fi pline de multumire si bucurie. Ei vor vedea si biruinta Bisericii prigonite si se vor bucura.
.................................................. ............
7. “FERICITI FACATORII DE PACE, CA ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA.”
Hristos este numit imparatul pacii. El a daruit pacea Sa ucenicilor Sai. Fiecare poate da ceea ce are. Daca avem in inimile noastre pace, putem sa o daruim si celorlalti. Pacea mintii, a inimii si a vointei - intreita pace in unitate - aceasta este adevarata pace dumnezeiasca a sufletului. Sufletul necumpatat nu poate avea pace.
8. “FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR.”
Sa fii prigonit pentru dreptate inseamna a te asemana lui Hristos si apostolilor. In Biserica Ortodoxa s-au aratat multi mucenici, care au suferit pentru dreptate si care s-au salasluit in imparatia cereasca a lui Hristos. Sfantul Apostol Petru spune: “Caci este mai bine, daca asa este voia lui Dumnezeu, sa patimiti facand cele bune, decat facand cele rele!” (I Petru III, 17).
Acum... daca omul greseste, ii arati ca greseste, nu il lasi in ratacirea lui, crezand ca faci pace. Daca unul zice ca o cruce trebuie data jos din biserica, ce facem? Spunem ca el, ca sa fie pace sau ii explici ce e crucea?
Este adevarat insa ca sunt si anumite lucruri minore pentru care chiar nu face sa te certi si sa iti sustii propria parere, numai pentru ca stii ca este cea dreapta si mi se pare si firesc sa ajungi la un compromis, sa lasi de la tine, sa fii tolerant, etc. aDaca zice cineva ca melodia cutare e frumoasa, las-o pe a lui, nu ii strica placerea, chiar daca tu crezi ca e oribila. Asta nu inseamna insa ca pentru tine inceteaza de a mai fi oribila. Stiu ca sunt lucruri banale, dar nici macar pe astea nu le putem face daca nu stim sa ne calcam pe inima... daca Insa cand sunt lucruri sfinte, dogmatice, este alta treaba. Cum sa ii spun eu lui Topcat, spre exemplu, ca e ca el, omul se trage din maimuta, numai ca sa fie pace intre noi si sa nu se supere pe mine?! Unele lucruri sunt relative, altele nu si sunt unii care stiu foarte bine sa distinga intre ele!
Si acum... revenind de la dl Zaharia... mie mi se pare ca, la fiecare postare a dumisale, apara ca tarie nestramutata credinta crestineasca, traditionala si neschimbata si ca infiereaza puternic abaterile de la invatatura., dar nu si persoanele. Sa nu uitam ca Dumnezeu nu e numai iubitor, este si drept. Si apoi, crestinismul nu este o placinta insiropata si dulceaga, este lupta, traire si jertfa. Aseara i-am scris pe privat ca mie mi se pare ca Dna Sophia este un om foarte incercat si ca poate gaseste un cuvant de mangaiere pentru dumneai, pentru ca imi parea rau de mahnirea si durerea sa acumulata. Toti avem nevoie sa ne indreptam si sa ne spuna cineva unde am gresit, toti avem nevoie si de cuvant bun. Mi se pare, totusi, ca proportiile acestei ... polemici au sporit. Stiti cum mi-ar placea mie sa se incheie?

Dl Zaharia sa o instruiasca cu multa rabdare si dragoste crestineasca pe Dna Sophia, care este atat de dornica sa invete,sa o lamureasca si sa ii dea raspuns la toate intrebarile, iar dumneai sa isi insuseasca aceaste invataturi! Ce spuneti, vi se pare greu?
[SIZE=2]
[/SIZE]