View Single Post
Vechi 04.11.2009, 20:37:50
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Foarte frumoasa explicatia si perceptia ta, insa acel om a pus problema exact asa cum ma temeam ca se si intampla...oamenii vad si trag o concluzie, fara ca cineva sa le explice poate vreodata ca se pot insela. Oare nu e foarte grav ca in general romanii din prezent, de peste hotare lovesc in toate valorile romanilor...si aceasta imagine cu foarte mare greu se va putea repara? In general prin fapte, prin prima impresie ...creezi o imagine, explicatiile pot veni ulterior sau niciodata.
Imi aduc aminte ca acum vreo 5 ani, cand am fost la Roma la un concurs, am fost foarte uimita de faptul ca oamenii erau foarte draguti cu noi si ne raspundeua la intrebari foarte zambitori, ne-au spus unde este statia de metrou, mie mi-a aratat cineva unde trebuie sa imi introduc biletul, desi nu ii cerusem ajutorul, dar vedea ca ma chinuiam. In zona Forumului, am negociat cu un vanzator sa cumpar un suvenir cu 4 euro, nu cu 5, cat costa, si a acceptat, pentru ca mi-a spus ca stie ca romanii sunt foarte saraci (deci asta era perceptia unui vanzator ambulant despre romani). Acum, daca m-as duce si le-as spune ca sunt romanca... cred ca m-ar alunga cu pietre, de cand cu faptele conationalilor nostri... Oricum, si acum 5 ani, unor colegi le era rusine sa vb pe romaneste pe strazile de acolo, sa nu rada lumea de noi ca suntem romani! Dar asta mi se pare exagerat! e durere cand stim cum suntem considerati ca popor in afara. Dar lasa, mai salvati Dvs, cei care sunteti in Occident (recte Dna La petite Moc, Andrusca si ceilalti forumisti stabiliti acolo) onoarea nationala!