Nu stiu de ce-ti raspund. Sincer nu se merita. Si nu se merita fiindca sunt convins ca voi fi suspectat de exces de orgoliu. Sunt intr-adevar orgolios, dar aici nu e cazul. Nu vreau sa ma cert cu tine (si cu nimeni) si nu-ti raspund sa-ti dau motive de conflict, ci fiindca nu-i drept sa-i judeci pe ceilalti dupa propriile tale norme, pe care fara sa-ti dai seama, tu esti primul care le incalci !!
Nu discut despre ceea ce pui pe seama mea, raportat la altii. Este parerea ta, atat ai inteles tu ! Ma refer doar la faptul ca, desi nu cunosti omul, intri incaltat in sufletul lui in numele celui care Il vesteste pe Mantuitor. Daca te-ai pune macar o data in locul celuilalt, ai intelege Adevarul lui Hristos. Deocamdata la tine e numai teorie ! Si e mare pacat fiindca te irosesti... inutil.
Citat:
Cum este posibil sa afirmi ca ,, credinta nu sta in dogma"
|
Am crezut ca ai inteles. O sa-ti exemplific din amintiri, si nu am pretentia sa fi retinut fidel pilda, ci doar esentialul. Se spune ca un mare episcop, care cunostea dogma ortodoxa mai bine decat oricine altcineva, trebuia sa ajunga impreuna cu alti slujitori ai bisericii intr-un anumit loc, iar pentru asta trebuiau sa mearga pentru o vreme cu barca pe mare. Inainte de a urca in barca, a dorit sa-l cunoasca mai bine pe luntrasul care avea sa-i duca la destinatie.
"Ia spune, omule, crezi, tu, in Dumnezeu ?" "Cum sa nu, Sfintia ta ? Pai ce m-as face fara El cand is pe mare ?" "Si cum te rogi tu la Dumnezeu ? " "Pai cum sa ma rog ? Asa cum am invatat si eu de la tata : Doi noi, doi voi, miluieste-ne pe noi !" "Vai de mine, dar ce-nseamna porcaria asta ? Asa ceva nu am mai pomenit de cand ma stiu. Ia invata tu imediat rugaciunea Tatal nostru. Noi nu urcam la tine in barca daca n-o inveti !" Iar omul se supuse si invata rugaciunea, apoi plecara cu totii peste ape. Dar o furtuna se starni ca din senin iar saracii prelati impreuna cu episcopul facura apel la toate cunostintele in materie de credinta, ca sa induplece pe Dumnezeu sa aiba grija de ei. Dar barca mai-mai sa fie inghitita de ape. Vaslasul nu mai contenea sa zica intr-una Tatal nostru, asa cum il invatase Preasfintitul la plecare, fara nici un folos insa. Incerca apoi si cu rugaciunea pe care-o stia el, iar apele se domolira ca la comanda. Atunci prelatii ii spusera :
"Lasa rugaciunea noastra ! Spune-o pe-a ta ca-i mai buna !
Indumnezeirea este in fiecare dintre noi din momentul sfantului botez. Poti sa locuiesti intr-un catun si sa nu fi avut niciodata posibilitatea sa inveti sa citesti. Dar sa-l cunosti pe Dumnezeu, pe Mantuitor si pe Maica Preacurata mai bine decat toti cei care pretind ca n-au lipsit la nici o lectie de la scoala Sfintilor Parinti.
Citat:
Chiar daca te-oi supara de moarte : ia-ti otrava asta si te du cu ea cu tot de unde ai venit si sa nu mai faci asa ticalosie nici o data . Crede-ma si ma intelege tu cum oi vrea dar ce faci tu nu este ortodoxie .
|
Este un punct de vedere : al tau ! Daca te-am suparat pe tine personal, imi cer iertare. Daca doresti sa ai in jurul tau numai dintre cei care sa gandeasca asa ca tine, nu inteleg de ce nu-ti faci propriul forum ? Aici incercam fiecare dintre noi sa ne impacam cu noi insine si dorim sa credem ca o facem numai si numai cu voia lui Dumnezeu ! Cand ne certam, sigur nu e voia Lui !
Citat:
Cum ar fi daca pt. tine un economist ar aparea la serviciul tau un manager tot economist si v-ar spune ca stiinta financiar bancara nu se bazeaza pe dogmele (legile)economice si financiare ci pe dragostea voastra fata de munca de birou intro banca, l-ai crede ?
|
Nu inteleg de unde ai dedus ca sunt economist ? Nu, nu sunt. Sunt un om, si-atat. In rest n-am inteles NIMIC. Stiinta exacta trebuie insusita. Harul lui Dumnezeu vine daca-I deschizi usa. Pur si simplu!!!