View Single Post
Vechi 04.11.2009, 23:53:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Fratelui OmBun :
Inca de acm 2 luni ,de cind ne-ai spus povestea de la Londra cu amanta nevinovata ti-am spus ca m-am lamurit despre credinta care o intelegi si o traiesti. Ce te-ai astepta ,sa-ti spun ca esti frumos si ca-ti sta bine cind scoti precum scamatorii vanitosi iluzii din mineca ?
Nu crezi ca era mai de bun simt ca chiar acum ,inainte de a ma pune la punct sa apelezi la dictionarul site-ului si sa te documentezi despre notiunea de dogma si sa revi asupra atitudini? Nu , pt. ca ignoranta este mai dulce . Treaba ta, vorba lui Iorga : ,,un om valoreaza cit ambitia sa"! Pt. tine si cei ce simpatizeaza cu asemenea ideatie va reamintesc lucruri ignorate :
- Hristos se autodefineste : ,,Eu sunt calea ,adevarul si viata"
- Hristos este iubire dar in aceiasi masura este si drept judecator;
- Hristos spune: ,,nu cel ce-mi spune mie Doamne, Doamne, se va mintui ci cel ce face poruncile Tatalui meu"
- Hr. spune : ,,faceti mai inti cele ale Tatalui si cautati dreptatea lui si toate celelalte se vor adauga voua"
- Hristos mai spune : ,,Cel ce voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine sa-si ia crucea sa si sa vina dupa mine". Voi cei ce va topiti de dorul lui Hr. v-ati lepadat pina si de dogmele credintei in El !!!
- Rugaciunea Tatal nostru, numita si rugaciunea domneasca a fost data de insusi Hristos !La prima vedere este atragatoare povestea ta dar ea tocmai porunca lui Hristos o tagaduieste ,cea pe care ne-a dat-o spunind : ,,asa sa va rugati !"
- Eu nu caut sa ma asociez cu cei care gindesc neaparat ca mine ci cu cei care marturisesc ca si mine dumnezeirea ! Iata diferenta intre aparenta si esenta !
- Daca spui ca aici pe forum incercati sa va impacati voi cu voi insiva spune-mi dar cine v-a invrajbit pe voi cu voi insiva . Ispititorul cu care cochetati si care este tatal minciunii inselindu-va cit ii ingaduiti voi.
Frate, multa vreme sa dus buhul dragostei de aproapele pe acest forum si multa fratietate profera iubirea aproapelui fara frontiere.
Acum a venit rindul ca iubirea lui Hristos(felul vostru de iubire)sa mearga pina la tagaduirea Lui insusi. Paradoxal ,dar asta faceti !
Mai OmBun, voi ca sa faceti vorbire si chipurile socializare nu mai aveti nici un Dumnezeu pt. ca l-ati pierdut prin tagaduire, va apuca mila si caritatea acolo unde nu are rost, va acoperiti cu meschinarie si falsitate pt. a intra in voia te miri cui in loc sa stati drepti in credinta si in marturisire ,in loc sa faceti fapte demne de virsta si pozitia voastra de crestini . Crezi ca traind in genunchii credintei si alintindu-va cu ispititorul (prin lipsa faptelor si a credintei curate)va veni ajutorul de la acesta ridicindu-va in picioare si indreptindu-va catre D.zeu? Va inselati, defapt puteti intelege si singuri asta.

Pt. final va propun ca tema de observatie urmatoarele versete :
,,Fericit barbatul ,care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut;
Ci in legea Domnului este voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea" (Ps. 1/1-2)
,,De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pierit intru necazul meu" (Ps.118/92)

NB:1. lege= dogma
2. acest ultim verset este mult folositor si mult sfatuitor pt. toti cei neimpacati si nelinistiti cu ei insisi de vor cauta sa-l traiasca !

Last edited by zaharia_2009; 05.11.2009 at 01:04:46.