În prealabil postat de Agatha
tocmai aceste canoane ne fac unici ca religie?draga mea,religia noastra nu e unica...asa fiecare practicant al fiecarei religii ar putea spune ,,religia mea e unica pentru ca..',iar la acest pentru ca ar putea invoca o multutudine de motive.femeia aflata la menstruatie este considerata murdara.nu are voie sa se impartaseasca,nu are voie sa intre in biserica,sa se inchine la icoane.nu e oare acesta un semn ca e murdara?iar in acest mod este indepartata.mi se pare o aberatie ca o femeie sa fie considerata murdara...precum a zis si erzebet asta inseamna ca prin atingerea noastra ,,spurcata' murdarim tot,nu?a trai in concubinaj dovedeste maturitate...presupunem o casatorie,in care o femeie se ,,leaga' de un barbat,care in scurt timp dupa ,,luare' se dovedeste a fi un bataus sau un alcoolic...ce spune ortodoxismul?sa suporti,in asta consta dragostea adevarata...daca traiesti pentru bunastarea altuia,atunci asta e oare viata?asta vrea divinitatea?suferinta?eu in locul vostru m-as gandi de 2 ori inainte sa spun in stanga si dreapta ,,dreapta credinta'...daca la mijloc mai este si un copil?ca deh,nici nu se pune problema de avort,pentru ca nu am vrea sa devenim pacatoase....facem copii pana nu mai putem,dintr-un pur egoism,sau mai bine zis non-egoism(nu ne poate fi bine,daca scriptura nu incurajeaza asta),copii pe care la un moment dat nu vom avea cu ce sa ii hranim,daca sotul bea,de emanciparea femeii nu se pune problema(nici aceasta nu e acceptata),iar acesti viitori adulti vor trai in durere,agonie,indurand batai de la tata...de ce?imi spune cineva de ce?ce sens are ca cei ce cred in dumnezeu sa sufere ,,pentru ca in felul acesta de apropie de mantuire',iar cei ce incalca moralitatea sa traiasca in pace(orice ar insemna acest cuvant pentru ei)...prefer de o mie de ori pacatul in cazul acesta,decat sa imi dedic viata unui lucru in care nici macar nu cred....cel putin nu asa cum e prezentat si denaturat de mintea ingusta a omului...
|