Este intr-adevar o chestiune de educatie,civilizatie,dar mai ales de vointa,iar tarele acestui popor nu sunt imaginare,ci cat se poate de reale.
Problema este ca romanii se complac sa traiasca in acest stil,multumindu-se vesnic sa invinovateasca pe cineva (saracia,problemele,guvernul etc) in loc sa puna mana sa produca schimbarea ei insisi.
Ca nu toti sunt la fel,de acord,doar ca asta nu schimba prea mult realitatea in care traim.
Nu stiu ce explicatie ar fi pentru faptul ca multi romani nu stiu sa se respecte unii pe altii,tara in care traiesc,ca nu stiu sa fie uniti.
Pretentii sunt o gramada,in schimb gunoaie aruncate pe jos la tot pasul,animale luate si apoi aruncate pe strazi din tot felul de motivatii meschine si stupide,menite sa le mascheze indolenta si iresponsabilitatea,daca cineva este atacat ziua in amiaza mare aproape nimeni nu va interveni,ba,dimpotriva,nu va sti cum sa schimbe privirea si sa faca stanga imprejur.
Trasul chiulului,hotia si datul de mita sunt deja un stil de viata la unii din compatriotii nostri si probabil si la ceilalti,care se vor a fi altfel.
Cati dintre noi nu am dat,oare,vreodata "o mica atentie" medicilor,asistentelor,pana si infirmierelor dintr-un spital daca noi sau cineva drag nostru am fi avut o problema de acest gen,incurajand astfel un sistem bolnav?
Sunt mandra de poporul roman,doar ca,acest popor are onoare,iar ce vad in jurul meu in general este doar o caricatura hidoasa a acestui fapt.
Important ar fi sa nu ne mai plangem,sa nu mai cautam scuze si ca absolut fiecare dintre noi sa incepem sa schimbam in viata noastra si a celor din jur (in functie de cat ne este permis) lucrurile ce trebuie schimbate,sa ne intoarcem la adevaratele noastre valori pe care altii incearca sa ne faca sa le uitam.
|