View Single Post
Vechi 05.11.2009, 14:56:34
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Stiam si eu povestea (eu stiam de doi pe o insula.. in fine), dar cred ca poate fi inteleasa gresit: pe ei SMERENIA i-a ridicat, nu o rugaciune originala!
De fapt cred ca povestea apare intr-o carte cu povestiri despre smerenie, adunate de parintele Savatie Bastovoi.
In nici un caz nu se sustine ca putem sa ne rugam cum credem noi ignorand invatatura bisericii.
SMERENIA. Citind inca o data si inca o data, nu se poate sa nu te infioare si sa nu-ti scape o lacrima printre gene. Acelasi sentiment il traiesc aproape in fiecare duminica la Sfanta Liturghie, cand parintele spune: "Ale Tale, dintru ale Tale, Tie-Ti aducem de toate si pentru toate!' iar noi incepem sa cantam "Pe Tine Te laudam!..." Cred ca in aceasta smerenie se inmagazineaza toata frumusetea credintei noastre ortodoxe, toata bucuria si pacea care se asterne peste sufletul fiecaruia care primeste Sfantul mir, iar mai apoi Sfanta anafura!
Ma simt neputincios si trist fiindca, desi ne numim cu totii ortodocsi, nu stiu cati accepta sa vina duminicile la biserica si astfel sa poata simti aceasta stare care aproape nu poate fi descrisa in cuvinte!...