Subiect: sclavia
View Single Post
Vechi 05.11.2009, 15:41:39
celmaipacatos celmaipacatos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Da, asta e viziune biblica
In legatura cu datul unicului fiu e de discutat, am mai deschis aceasta chestiune pe alte doua topicuri: Hristos a venit pe pamint pentru a sterge niste pacate anterioare, pe care tot el, Dzeu, le-a facut sa se mosteneasca. Ceva nu e in regula...
De fapt Dumnezeu e sfant si fara de pacat si el nu a bagat pacatul in om. Scrie chiar la inceputul Genezei cum omul a fost ispitit si a cazut in ispita.
Ca idee: Tu ai un copil, pe care il cresti toata viata si il educi sa fie un om de valoare si politicos. La un moment dat copilul tau creste la o varsa cand are discernamantul dintre bine si rau, si fiind la o varsta mai mare tu incepi sa ii ridici anumite bariere si sa ii dai mai multa libertate. Copilul acesta se duce in fata blocului unde este ispitit si invata sa fumeze sau sa injure, lucruri neintalnite in casa ta. Acum problema pe care o pui tu, cine e vinovat? parintele ca ia dat libertate copilului sau copilul care desi educat, invatat si inaintat in varsta a ales sa faca ce nu fusese invatat?

Citat:
Perfect, aiurea.
Un exemplu: respiri pe aceeasi gaura pe care maninci, crezi ca e o chestie foarte buna?
Faptul ca toate par asezate perfect la loc (desi nu sint) este explicat de cosmologie, abiogeneza si evolutia prin selectie naturala. Faptul ca exista suferinta si inechitate in lume este ecplicat de aceleasi legi naturale. Doar neintelegerea lor duce la necesitatea justificarii supranaturale.
Chiar daca ti se pare ca e cum zici tu, sa stii ca nimic nu e la voia intamplarii. Daca nu ar fi existat soarele ai mai fi existat tu acum ?

Citat:
Banuiesc ca vorbesti despre o mica parte din populatie, cea careia intelectul si conditiile materiale le permite sa aleaga in cunostinta de cauza.

Daca maine iti vine copilul drogat acasa sa stii ca nu e vina lui a consumat droguri ci a noastra ca am ingaduit o lege ce ii favorizeaza asa ceva. Eu as duce rationamentul ceva mai departe, pina la Dzeu, care ingaduie astfel de grozavii si altele si mai si.
Vorbesc despre cei ca mine si ca tine, nu despre copii.
Treaba cu ingaduitul sa stii ca e foarte frumoasa. Eu stau langa Dunare, si desi Dumnezeu a ingaduit tuturor cetatenilor de aici sa se arunce in Dunare, sa stii ca nimeni nu o face. Pentru ca cu totii putem sa ne dam seama ce e bine si ce e rau. De multe ori se intampla sa faci un lucru rau fara sa iti dai seama, si ca apoi sa te mustre constiinta ca ai facut ceva gresit. Constiinta care de fapt e vocea lui Dumnezeu, el nu doreste decat sa dechida ochii la orbi, sa desfunde urechile la surzi si sa inmoaie inimile impietrite. Si din atata bun simt cat are El mereu te intreaba: "Vrei sa vezi lumea cu alti ochii de azi? Vrei sa auzi glasul Meu de azi? Vrei sa simti ca cineva are grija de tine?", si niciodata nu incalca dreptul nostru de a alege pe El sau lumea. Dar sa stii ca mereu asteapta ca un fiu sa se intoarca acasa.
Reply With Quote