View Single Post
Vechi 05.11.2009, 19:18:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Stiam si eu povestea (eu stiam de doi pe o insula.. in fine), dar cred ca poate fi inteleasa gresit: pe ei SMERENIA i-a ridicat, nu o rugaciune originala!
De fapt cred ca povestea apare intr-o carte cu povestiri despre smerenie, adunate de parintele Savatie Bastovoi.
In nici un caz nu se sustine ca putem sa ne rugam cum credem noi ignorand invatatura bisericii.

(aici nu te critic pe tine.. vorbesc la modul general :) )
Am citit aceasta istorioara intr-o carte pentru copii intitulata ,,Istorioare duhovnicesti''. Pustnicii aceia nu au vrut sa fie originali. Ei ajunsesera pe trepte inalte in practicarea rugaciunii inimii. Erau in primul rand smeriti, dar aveau o traire aparte in rugaciune. Sfintii Parinti au stabilit noua trepte ale Rugaciunii lui Iisus. Iar pustnicii respectivi , conform acestor Scrieri, ajunsesera pe ultima treapta, la care ajung foarte putini. Ei si-au dedicat viata rostirii acestei rugaciuni.

Aceasta rugaciune nu are o forma fixa. Acest lucru am vrut sa-l evidentiez. Intr-o forma simpla, ei se rugau Preasfntei Treimi in loc sa pomeneasca numele lui Iisus: ,,Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul."