View Single Post
Vechi 05.11.2009, 22:47:31
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Ovidiu -s vad ca ai studiat putin "istoria" cultelor(a "sectelor" cum va place subiectiv sa spuneti).Trebuie sa fac totusi cateva clarificari,pentru ca tot nu te-ai informat bine.
Nici un cult nu sustine ca "botezul mantuieste".Cred ca tricesimusseptimus e de acord cu mine.Credinta este principala conditie a mantuirii.Talharul de pe cruce a fost mantuit fara sa se boteze.Daca unii cred ca isi iau bilet in cer odata cu botezul traind apoi "fara nici o grija" se mint singuri.Iar mantuirea este una personala.
Nici un verset pe care l-ai adus nu sustine asa ceva.Pavel nu se roaga pentru Onisifor,ca sa ii fie iertate "pacatele",ci ca Dumnezeu sa aiba mila de el pentru binele pe care i l-a facut.Dumnezeu oricum va face acest lucru,el tine seama de faptele noastre bune.La urma urmei Dumnezeu va judeca dupa faptele bune si rele pe care omul le-a facut in trup.In ceea ce priveste "duhurile din inchisoare" am spus ca atunci a fost o situatie exceptionala.Tricesimusseptimus mi-a dat ipoteza duhuri : persoane vii,altii am vazut ca sustin in acest caz duhuri=ingeri(este vorba despre fiii lui Dumnezeu amintiti in Geneza 6:1-2).Orice intelegem prin duhuri,tot nu putem sa consideram pasajul un argument pentru cultul mortilor.Restul argumentelor pe care le-ai adus sunt irelevante.
Am intervenit pentru a clarifica lucrurile.Oricum suntem off topic.Mai bine sa revenim la tema de fata.