View Single Post
Vechi 05.11.2009, 23:33:15
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Casa lui Onisifor il poate cuprinde inclusiv pe Onisifir.Recunosc ca si varianta ta poate fi adevarata dar asta nu inseamna ca Pavel se ruga pentru mantuirea unei persoane decedate.El vorbea despre faptele bune pe care le-a facut acesta,de care Dumnezeu va tine cont cu siguranta si chiar daca Pavel nu "se ruga" pentru asta.Din aceste versete pe care mi le-ai adus eu pot concluziona ca Onisifor ar fi mantuit inca de cand era in viata:l-a mangaiat pe Pavel,nu i-a fost "rusine de lantul " cu care era legat Pavel,a fost pana in Roma la Pavel.Pai pot concluziona ca Onisifor era un bun crestin,a facut multe lucruri despre care vorbea Isus in Matei 25.Spre exemplu Pavel a fost in temnita si Onisifor a venit pe la el.
Eu nu cred ca Pavel s-a rugat pentru mantuirea lui Onisifor si nu cred ca ai dreptate.Asta inseamna ca mantuirea s-ar capata si prin alte moduri nu numai prin credinta.Unii vazand ce sustii tu ar putea spune ca se poate trai oricum atata vreme cat vor avea un preot sau un om al Lui Dumnezeu,fie si o cunostinta care se va ruga pentru el dupa,"ca sa capete Mantuirea".Mantuirea insa este o chestiune personala.Dumnezeu nu este partinitor,Dumnezeu este drept.Daca ar face cum spui tu,i-ar nedreptati pe ceilalti care nu mai au pe nimeni care sa se roage pentru ei.Insa,repet Dumnezeu este drept.
Dar ce spun eu nu inseamna ca nu trebuie sa ne aducem aminte de cei care au murit.Ne-au fost dragi,chiar daca ne punem in minte sa nu ne mai aducem aminte de ei(nu stiu cine si-ar pune asta in minte,dar prin absurd sa zicem),amintirea lor ne va ramane mereu.Dar rugaciunile noastre nu mai ajuta,ne pot ajuta pe noi poate ca sa ne simtim mai bine ca ii ajutam(desi acest acest ajutor ar fi avut cu adevarat valoare cat timp cei morti ar fi fost in viata),dar lor nu.Insa sa revenim la topic.

Last edited by Totpeetor; 05.11.2009 at 23:41:20.