View Single Post
Vechi 06.11.2009, 10:24:35
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 145. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 7-06-2009

Și acest “Cuvânt”, ocazionat de sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, se ocupă cu precădere de criza fără precedent din sânul sectei pucioșești după “dezertarea” principalilor sfetnici ai liderilor pucioși, prelungind ofensiva mediatică împotriva celor care au avut curajul revoltei deschise împotriva hegemoniei acestor lideri. Degringolada lor este atât de pronunțată, încât frazele sunt adesea incoerente. Spre exemplu, chiar de la început pucioșii amestecă în aceeași frază optimismul imprudent și dezordonat, care creează sentimentul ușuratic al biruinței depline (“vom răzbi toate neputințele”), împletindu-l strâns cu angoasa înfrângerii colective (“dar, nu care cumva să ne lăsăm biruiți !!”):

O, grea Mi s-a făcut coborârea cuvântului Meu cel din zilele acestea! Binecuvântarea Mea însă răzbește prin toate neputințele care se așează în calea Mea și a ta, dar să nu ne lăsăm biruiți, tată.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Nu numai cei care au dezertat deja, ci și alți adepți au ajuns la disperare sub jugul liderilor pucioși. Ei sunt acuzați însă de răutate și iubire de sine, pentru că nu-i mai pot suporta pe stăpânii lor așa cum sunt ei, cu incoerențele, cu nemulțumirile și cu hachițele lor:

“...căci iată ce aud! Aud pe creștinul șovăielnic cum spune: Nu mai pot, nu mai pot să rabd!“. Acest cuvânt greu vine de la neiubire, vine de la răutate, de la iubirea de sine vine, și omul se suportă pe sine, iar pe altul nu. O, cum să aibă răbdare cel ce nu iubește?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)
Singurul lucru care-i mai ține pe loc pe acești disperați ai soartei este nădejdea că, poate, poate, acest “Cuvânt” ar putea fi totuși de la Dumnezeu, și că odată și odată va veni și împlinirea lui cea îndelung făgăduită care va aduce mult-așteptata pace pe pământ. Fără acest “Cuvânt din cer”, fără această înșelăciune colosală și imposibil de verificat decât cu trecerea timpului, și care încă le ține pucioșilor trează speranța, de mult s-ar fi risipit totul la Noul Ierusalim:

O, Eu n-aș mai avea popor dacă nu l-aș hrăni mereu cu slava cuvântului Meu! O, vai celui fără de învățătură din cer peste el! Om fără Dumnezeu este un așa om. Feriți-vă, voi, cei ce beți de la Mine, feriți-vă de nepăsare, [...] Vă învăț neclătinarea, tată.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Pentru a fi mai bine controlați în gândurile cele mai ascunse și în nemulțumirile cele mai apăsătoare, liderii pucioși îi îndeamnă pe adepți să se spovedească la ei cât mai des cu putință, ca astfel să-și mărturisescă nemulțumirile chiar în urechile celor care le provoacă:

În orice greșale ați cădea, îndreptați-vă prin pocăință și chemați numele Domnului ca să vă mântuiți. Nu stați în voi cu bube ascunse, ci vindecați-vă de ele, și așa se face mântuirea peste cei ce poartă numele Meu chemându-Mă să-i izbăvesc de sub vină,...” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Cei ce au dezertat de la Pucioasa din invidie și nestatornicie s-au făcut defăimători ai stăpânilor lor, prin însuși gestul lor de răzvrătire publică :

Dar iată, lucrarea Mea de azi este biciuită, este lovită de duhul cel rău, care se încuibează în omul cel nestatornic cu credința și cu inima, dar Eu, Domnul, caut să-Mi cruț de cădere calea Mea spre om. Mai e puțin, puțin timp, și voi birui cu slavă cu această cale a Mea de azi, dar până atunci calea cuvântului Meu e bulgărită pe față și pe ascuns, și sunt biciuiți cu dușmănie cei cu care Mă port de la Tatăl la om. Duhul invidiei se face duhul necredinței în om, iar necredința întărește răutatea omului și îi asprește fața și inima și limba și lucrarea, dar Eu vă învăț pe voi, cei ce Mă dați cuvânt oamenilor, vă învăț, tată, să vă feriți de lovituri, să fugiți de cuvintele cele pline de răutate ale celor ce atât de murdar vă lovesc, iar pe Mine să nu Mă lăsați jos,...” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Cei chemați, care au venit din afară “la izvor” ca simpatizanți ai Noului Ierusalim, sunt învățați să nu întrebe, să nu iscodească, să nu ispitească, ci să rabde și să asculte necondiționat de cei care țin frâiele “lucrării” și să asculte grăirea în limbi a Duhului de la Pucioasa:

O, popor strâns la izvorul cuvântului Meu, o, fiilor, luați Duh Sfânt, căci e bine cu El, și nu e bine cu duhul vostru! Limbile Duhului Sfânt să se descopere vouă prin cuvântul Meu de peste voi! O, nu vă încercați cu amestecarea limbilor, căci Domnul trebuie urmat, nu ispitit! Nu fiți întrebători de greutățile prin care trec cei pe care Eu Îmi port și Îmi ocrotesc coborârea cuvântului Meu cel pentru voi, ci fiți credincioși și răbdători și plângeți cu Mine,[...] Feriți-vă de iscodire și îmbrăcați-vă în iubire.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Chiar dacă “dezertorii” au părăsit grădinile Pucioasei, tot au mai rămas destui nemulțumiți printre cei care n-au avut tăria să plece cu cei ce au ales libertatea. Aceștia sunt numiți “lupi cu colți” și trebuie urmăriți și vegheați din umbră, căci nemulțumirea lor nu va putea fi ținută în frâu la nesfîrșit. Paza trebuie întărită zi și noapte de către slujitori, iar aceștia trebuie să fie ochi și urechi, ca liderii pucioși să poată dormi liniștiți în paturile lor:

Începeți veghe mai multă, mai trează, căci între voi sunt dintre cei care se fac lupi cu colți, și Mă doare că nu le place să fie oi până la sfârșit, ci le place să muște și să latre și să împrăștie neliniște, tată. Întăriți veghea la hotare, căci s-a dat la o parte această veghe, și nu este bine așa. Puneți înapoi orânduielile date de Mine vouă! Fiți străjeri curați cu inima, iar cine nu are inima curată să nu fie între cei de strajă, ci să stea ei străjuiți dacă vor să stea. Eu am spus: "Privegheați!", dar omul necredincios vă spune: „Nu privegheați!“, căci se vrea liber, și vrea ca nimeni să nu știe ce face el, și iată, așa iese din planul Meu cel ce lucrează așa. Dar celor ascultători le spun Eu, Domnul, să vegheze ziua și noaptea rând pe rând, și niciodată numai unul să vegheze, ci să vegheze cu orânduială, căci locurile Mele cu voi sunt veghea Mea peste pământ, și stau sfinții și îngerii de veghe aici pentru tot pământul, și sunt plini de ochi. Așa să fiți și voi pentru locurile Mele cu voi și pentru mersul Meu cuvânt peste pământ, fiilor. Amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

De asemenea, printre cei stătători ai Noului Ierusalim încă mai sunt strecurați necredincioși care se fac vânzători, care spionează și apoi dezvăluie în afară la “dușmani” toate neregulile ce se săvârșesc înăuntru, atentând astfel la bunul renume al obștii pucioase:

O, poporul Meu, hrănește-te frate pe frate cu Duhul Sfânt, și altfel de cuvânt să nu fie între voi, iar cei ce iscodesc ca să dea la dușmani, să nu mai aibă de lucru, ci să dea de Duhul Sfânt lucrător în voi și între voi, fiilor. [...] să-Mi fii credincios, tată, și să-l înveți pe cel ce iscodește să se lase spre înviere ca să nu piară prin duhul rău, ci să se deștepte prin pocăință și prin umilință, căci așa se face învierea. Amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

De aceea, Dumnezeul Pucioasei rămâne un Dumnezeu îndurerat, căci de peste cincizeci de ani lucrează în zadar și nu reușește să facă din poporul Lui ceea ce Și-ar fi dorit, căci “lucrarea” mereu se macină pe sine nu dinafară, ci dinăuntrul ei, și așa se lovește și se risipește:

O, simțiți-Mi durerea, tată! Fiți credincioși față de durerile Mele, căci lucrarea cuvântului Meu este mereu biciuită, mereu lovită, mereu sub cruce grea încă de la începutul ei. “(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 7 iunie 2009)

Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 11:50:33.