View Single Post
Vechi 06.11.2009, 11:45:19
Floar3's Avatar
Floar3 Floar3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pentru francezi, francezii sunt cei mai culti, cei mai manierati, etc.; pentru germani, germanii; pentru scandinavi, scandinavii; pentru romani, toti in afara romanilor. Noi romanii avem un dispret inoculat despre romani, despre fratii nostri, inclusiv despre noi insine. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit!

Sunt destui, chiar prea multi, care nu au un comportament frumos, dar nimic nu ne indreptateste sa punem stampila negativa pe toti romanii, caci nici macar nu am avea dreptate, daca am face asa.

Nu stiu care dintre popoarele "civilizate" au avut sau au asa viata grea ca a romanilor, iar lupta de zi cu zi te inaspreste, dar nu te face mai rau. Iar cei, care ies in mod negativ in evidenta, sunt exceptii.
Din contra, mie multi romani imi par exagerat de laudarosi, nu stiu de unde ai dedus tu ca romanii s-ar subestima. Eu mai mereu aud pe la tv, radio sau citesc pe internet discutii intre romani si pana acum aproape toti s-au crezut buricul pamantului: ca "vai domne cate n-am inventat noi", "romanii sunt dăștepții pământului" la ce? la furat? la calcatul in picioare si apoi privitul cu un aer de superioritate regesc?
Pentru ca un om sa obtina o performanta mai buna intr-un anumit domeniu, trebuie criticat si nu incurajat ca astfel sa se instaleze lenea si autosuficienta de sine. Romanii prea sunt scarmanati intre coarne, de asta o ducem asa de 'bine'.
Reply With Quote