View Single Post
Vechi 06.11.2009, 17:18:56
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Numai cel care nu are darul de a canta, vede ceva greu in a canta. Si mai e ceva, de toate trebuie sa ne apropiem impreuna cu Dumnezeu. Nu intamplator se spune "cele ce sunt cu neputinta la om, sunt cu putinta la Dumnezeu".

Faptul ca nu e prezent instrumentul in cultul ortodox, imi descopera ca sunt intr-o alta lume si asta nu-i putin lucru. Muzica de aici nu are nimic in comun cu muzica din lume, dupa cum nici pictura din biserica nu are nimic in comun cu cea din lume. Pe cand pictura de la catolici e doar realista, mult prea umana, nu-mi de senzatia ca ceea ce vad e o persoana sfanta, ci doar una de pe strada.
Mi-a placut foarte mult remarca ta "Muzica de aici nu are nimic in comun cu muzica din lume,"
problema e ca suntem prea moderni ca sa mai acceptam esenta ortodoxiei, vrem ca totul sa fie placut urechilor noastre si nu sufletului
asta e, suntem slabi, macar sa nu fim cuprinsi de slabiciuni si mai mari
referitor la instrumente existente in BO si eu cunosc o biserica unde un preot tanar face cateheze cu tineri liceeni si foloseste orga pt acompaniamentul cantarilor
e o metoda sa-i atraga, altfel tinerii nu prea dau pe la biserica,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote