Citat:
În prealabil postat de Floar3
Din contra, mie multi romani imi par exagerat de laudarosi, nu stiu de unde ai dedus tu ca romanii s-ar subestima. Eu mai mereu aud pe la tv, radio sau citesc pe internet discutii intre romani si pana acum aproape toti s-au crezut buricul pamantului: ca "vai domne cate n-am inventat noi", "romanii sunt dăștepții pământului" la ce? la furat? la calcatul in picioare si apoi privitul cu un aer de superioritate regesc?
Pentru ca un om sa obtina o performanta mai buna intr-un anumit domeniu, trebuie criticat si nu incurajat ca astfel sa se instaleze lenea si autosuficienta de sine. Romanii prea sunt scarmanati intre coarne, de asta o ducem asa de 'bine'.
|
Vorbeam de felul cum ne privim unii pe altii; nu cum se autoapreciaza fiecare in parte, caci noi avem proverbul "Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul".
Romanii ies in evidenta prin inteligenta, adaptabilitate si prestatie.
Romanii exceleaza si in rau (hotii, inselatorii) e adevarat, caci societatea de azi a transformat acest proverb in " Desteptul, daca nu e si fudul, parca nu e destept destul". O inversare a valorilor.
Cauza iesirii la suprafata a raului? Iata:
Psalmi
[COLOR=#0000ff]Cap. 11[/COLOR] [COLOR=#0000ff]8[/COLOR]. Căci, atunci când se ridică sus
oamenii
de nimic, nelegiuiții mișună pretutin
deni.
sau... de la cap se impute pestele.
Cand tot mai multi vor fi cu ochii pe propriile pacate, nu pe agoniselile vecinului, si situatia se va schimba; pana atunci... Dumnezeu cu mila!
Ceea ce-l deosebeste in bine pe român de vesticul manierat si avut, este credinta. Daca si ea dispare, nu mai e nici o diferenta. Urmarile le cunoastem...
In privinta inventiilor, au dreptate. Am o carte groasa cu toate descoperirile romanilor. Interesant de stiut cate minti luminate a dat Romania! Avem si un topic dedicat inventiilor romanilor.