146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii (II)
146. Competiție acerbă între Antihriștii care vin cu norii: “Hristosul Pucioasei” are un concurent redutabil în persoana lui “Messia reîncarnat în România”
-- urmare --
CN: Când ai început să ai aceste... viziuni? A fost un moment anume când ai conștientizat că... prevezi pasaje din viața... Mântuitorilor?
MIH: Da! În... copilărie chiar în jurul vârstei de 5 ani am... M-am rugat pentru prima dată să Mi se reveleze dacă există Dumnezeu (Notă: adică, acest Messia-Hristos până la 5 ani era lipsit de conștiință de sine, nici habar n-avea că există!) și am avut o revelație pe care în carte o descriu, chiar la capitolul “Copilăria”, chiar la început, apoi... au urmat diferite experiențe care M-au ajutat să refac legătura sufletului Meu cu Dumnezeu (Notă: Înseamnă că Mihăilă-Messia- Hristos rupsese orice relații de colaborare cu Tatăl cel din ceruri. S-o fi certat între ei, cine știe?) și să-Mi dau seama că orice rugăciune spusă cu credință se îndeplinește. (Notă: Nu-i adevărat. Hoțul care se roagă cu credință la Dumnezeu ca să-l ajute la furat, să nu se aștepte ca Dumnezeu să-i deschidă lacătele. Nu e important numai cum te rogi, depinde și ce ceri de la Dumnezeu... de aceea s-a spus cândva: “nu știți ce cereți" - v. Mat.20,22) Și atuncea am simțit că L-am prins pe Dumnezeu de-un picior (Notă: De stângul sau de dreptul? Era important de știut și acest lucru) și am început să... să cer și să caut, și în interior și în exterior (Notă: după ce L-a prins de un picior, începe să-L caute prin toate buzunarele) și să am răspunsuri și să primesc de-a lungul anilor să am diferi... diferite revelații, cea mai dură fiind că sunt reîncarnarea lui Iisus. (Notă: Deci asta este o revelație dură, nu o realitate catifelată. Depinde atunci de unde vine această revelație: de la Dumnezeu, sau de la diavol?)
CN: Cred că dacă ar fi să facem un sondaj, așa, de opinie, că tot e o... un gen de demers la modă, toată lumea ar spune că e cel puțin o dovadă de curaj nebunesc să... scrii o carte și să spui că ești... Iisus Hristos... Cum a primit, hai să spunem... lumea religioasă... această lucrare a Ta?
MIH: Da. Cei care Mă cunosc au spus întotdeauna că am un curaj nebun(Notă: înseamnă că-l cunosc foarte bine) și Mă iau de piept și cu Dumnezeu (Notă: trebuie să ai mult curaj sau iresponsabilitate, chiar și numai să afirmi așa ceva) și cu diavolul și... (Notă: aici, Mihăilă a pierdut șirul ideii anterioare și o ia din nou pe arătură) în momentul care cineva își dorește adevărul, este bine să ceară, să ceară ajutor și să ceară... ăăă... să primească inspirație Divină și să se roage să fie îndreptat către Planului Divin. Și atunci Dumnezeu îl ajută sau îi se arată dacă este pe o cale greșită și să... se redresează.
CN: Ce-ai urmărit prin apariția acestei cărți? Ce Ți-ai dorit Tu, ca și Autor a ei?(Notă: Să aibă și el un ban de buzunar, câștigat mai mult sau mai puțin prin muncă cinstită)
MIH: Văzând că oamenii nu își găsesc din păcate răspunsuri la întrebările esențiale ale vieții, am căutat și caut și fac asta, dau mesaje de trezire la realitate pentru a îndrepta oamenii către mântuirea de ignoranță (Notă: Frumos sună asta: “mântuirea de ignoranță”, dar ea se obține prin alfabetizare și instruire școlară), către întoarcerea naturală la Dumnezeu și, efectiv în Carte sunt răspunsuri (Notă: din nou reclamă mascată! de data asta la cartea lui autobiografică) la toate aceste întrebări importante, pe care fiecare om ar trebui cel puțin să și le pună odată în viață.
CN: Tre’să fiu sincer și să spun că...
MIH: Deci, doresc să, doresc să...(Notă: Mihăilă îl întrerupe intenționat pe moderator, ca acesta să-și piardă firul ideii care se anunță a fi încărcată scepticism)
CN:... în fața acestei declarații...
MIH: ... să propovăduiesc adevărul... înțelegeți? nu...(Notă: Mihăilă insistă să-l întrerupă, dar nici moderatorul nu se lasă, impunându-se până la urmă cu prezentarea unei serii scurte de îndoieli, vag acuzative, care – zice el – “îl lasă fără replică”)
CN:... în fața acestei declarații de acest gen: “Sunt Messia”... “Eu sunt Messia”... “Sunt reîncarnat în România”, pur și simplu rămân fără replică. Ce-Ți dorești? Ce...ce vrei să faci? E vorba de o nouă religie, vrei să întemeiezi o sectă, le ceri un anumit lucru oamenilor care... hai să spun așa... cred în ceea ce spui Tu?
MIH: Nu. Sunt împlinit...sufletește, și pe toate planurile, și pot ajuta pe oricine să-și rezolve chiar probleme financiare,(Notă: Hopa! aici avem o reclamă de nota 10!) sau... să-și găsească un suflet pereche (Notă: Aici Mihăilă-MIH o concurează tare pe mama Omida!) sau cum să-l recunoască dacă l-a găsit (Notă: Ete, fleoșc!) și cum să stea împreună cu el, (Notă: Fleoșc, fleoșc!) deci... pot să ajut, dar nu-Mi doresc să fondez nici o religie, nici o sectă, pentru că a propovădui adevărul înseamnă a cunoaște pe Dumnezeu și a ști că acest adevăr este dincolo de toate religiile, de toate sectele, chiar dacă fiecare are un adevăr (Notă: Dacă fiecare are un adevăr, și adevărurile acestea nu seamănă unele cu altele, înseamnă că adevărul este minciună și invers. Din această dilemă nu putem ieși!) sau mai multe (Notă: Pot fi mai multe adevăruri? Interesant! N-o să se calce pe bătături?) revelată în cadrul ei, (Notă: care “ei”? se pare că Mihăilă iar a pierdut firul boscorodelilor) pentru că toate religiile sunt bune, (Notă: Chiar toate, stimabile? Ai măcar idee că nu toate religiile Îl recunosc pe Hristos? Nu s-o fi strecurat printre ele vreuna ceva mai subversivă? Satanismul, de pildă, e și el o religie, nu?) toate sunt ispirate, sunt inspirate (Notă: Dar mai sunt și expirate unele dintre ele) de profeți care într-adevăr au avut Duhul Sfânt, au avut niște mesaje de transmis, și din păcate aceste mesaje au fost transformate în religii, (Notă: Cum stimabile, cum “din păcate”? parcă spuneai adineauri că “toate religiile sunt bune”, și acum zici că , “din păcate, au apărut religiile pe pământ”... Se pare că Mihăilă-MIH uită de la mână pân-la gură ordinea inepțiilor debitate și le amestecă într-un ghiveci toxic) adică au intervenit oamenii și au făcut... dogme, au creat niște limite. Or, relația om-Dumnezeu trebuie să fie liberă și deschisă. Într-adevăr, trebuie să ai, sau este ideal să ai un îndrumător, dar se poate ajunge și de unul singur.
CN: Stai puțin, să clarificăm un lucru. Cine participă la aceste cursuri? Îți selectezi într-un anumit fel oamenii care vin și te ascultă... sunt niște criterii mai stricte, mai puțin stricte...
MIH: Nu. Eu țin cursuri de inițiere spirituală. Și cine-și dorește să participe la cursuri, este binevenit, deci se face o selecție naturală. Eu nu fac nici un fel de selecție. Deci pur și simplu Eu am niște mesaje de transmis și mesajele le transmit prin mai multe căi, dar tehnicile practice prin care Eu am atins mântuirea, sau iluminarea, nașterea din nou, botezul cu foc al Duhului Sfânt, deci sunt mai multe expresii în mai multe religii, dar este vorba de același nivel de conștiință...ăăă...cunoașterea lui Hristos în inimă, sau conștiința hristică i se mai spune, deci predau tehnicile prin care Eu am dobândit aceste...ăă... aceste puteri paranormale,(Notă: Mihăilă recunoaște că “puterile” nu le-a avut dintotdeauna, deci a existat o perioadă în metamorfoza lui când el încă nu devenise Hristos, ci era în devenire) dacă vrei, dau tehnicile de respirație, de rugăciune, de meditație prin care orice om poate să-și rezolve problemele de viață (Notă: Dacă ar fi totul atât de ușor în rezolvarea problemelor de viață, prin respirații reprimate și prin meditații transcendentale, ce bine ar fi!) și se poate adresa direct conștiinței divine ca să primească răspunsul în inima lui. Deci predau aceste tehnici practice pentru diferit...diferite lucruri în cadrul cursurilor Mele, pe care oricine (Notă: Iar reclamă!?) poate să le pună în practică și rapid să aibă rezultate. Am fost un tip nerăbdător și am dorit să Mi se reveleze tehnici puternice și, chiar dacă la început am mers pe muchie de cuțit, Mi-am ascultat intuiția și, fiind sincer, am avut protecție divină și nu s-au întâmplat... prea multe morți clinice, ca să spun așa, din care să nu mai vin înapoi. (Notă: Înseamnă că s-au întâmplat, totuși, după cum indirect mărturisește, unele morți clinice din care Mihăilă-MIH n-a mai venit înapoi. Atunci pe unde or fi umblând acuma acele spirite ale lui, care au rătăcit drumul de întoarcere?)
|