@Cristiboss - iti raspund tie acum in particular
Mai intai sa-ti spun ca eu citesc articole de pe acest site. Unele sunt f.interesante, cel putin ca tema. Unele sunt si clare, altele nu. Adica citesti si te pierzi in vorbe si tema (de altfel f.interesanta) nu este explicata pana la urma.
Chiar ma duc pe cate un articol cu bucuria ca : uite acum ma lamuresc cu asta si gasesc raspunsul. La sfarsit insa nu raman cu nimic.
Asta este dezavantajul partii umaniste: te pierzi in vorbe si sentimente frumoase si uiti ce-ai vrut sa spui. La stiintele exacte insa trebuie sa urmaresti formule: 1+1= 2 si calculezi mai departe pana ajungi la un rezultat cautat si clar.
Te-am suparat cu faptul ca te amintesc mereu. Dar ranesti des si poate nici nu realizezi.
Pe acest forum m-am lovit de un grup de oameni si din pacate si tu faci parte din el. Este un grup mai dur, mai aspru.
Un grup care crede ca stie totul si este format din cei mai buni ortodocsi. Un grup care insa nu-si da seama ca nici ei nu sunt perfecti: mandrie la tot pasul, raceala si ne-iubire fata de aproape, etc.
Niciodata nu vorbesc numai de tine personal, ci de grupul din care faci parte, alaturi de : Traditie, Orthodoxie, Zaharia, uneori Costel si Windorin, Anca.
La inceput mi-ai placut, dar in timp ai devenit tot mai ironic in raspunsuri si nici n-ai stiut sa-mi raspunzi la unele lucruri (cam de baza).
Ceea ce este mai dureros pentru noi (multi), este ca acest grup se opune (in numele lui Hristos!) oamenilor, sufletului si nevoilor lor de baza:
- relatii de familie (sot/sotie) (spuneti ca sunt murdare si trebuie reduse cat mai mult si sunt pacat)
- femeia (o pacatoasa si un nimica)
- reguli in biserica (tot legat de femeie pana la urma, dar nu numai)
- hrana (post)
- pacate (totul este de fapt un pacat pe lumea asta)
- copii (ajutor medical in a-i obtine)
- relatii cu alte confesiuni si religii (toti sunt eretici si rai)
Nici unul din voi insa n-am vazut sa intrebe ceva, sa ceara sfat, sa spuna din problemele si necazurile lui, din experienta lui personala.
Cine este (poate preot, sau calugar, sau singuratic etc.) - ca sa ne dam seama prin ce prisma vorbeste: de unde stie niste lucruri, cum le traieste el insusi, are sotie, are copii, sau nu si nici nu vrea (si atunci normal ca altfel vede lucrurile).
Cum a ajuns la credinat si cum a putut s-o invete si sa accepte, a avut greutati, caderi, l-a ajutat ceva, cineva.
In general barbatii sunt mai vehementi in acest grup, am observat, si de aceea am unele semne de intrebare (de ce urasc femeia, sau copiii, sau alte lucruri).
Asa ca nu te supara pe mine. Coborati putin de la inaltimea voastra (din Rai deja) si vorbiti cu noi.
Asta este problema, si nimic rau, sau personal.
Pace voua!
Exista anumite persoane care sunt deosebite, fiecare in felul lui si de la care avem de invatat intr-adevar: Geo Nektarios si George S ca preoti (cam diferiti de altfel, primul mai dur cu tendinta spre calugarie, altul mai bland si mai uman), Fani si Eea (ca preoteasa aduce un echilibru in discutii, dar apare tare rar, pentru femei este f.important sa aflam de la ea si partea cealalta a monezii).
Multumiri lor