Da, dar , dupa cum stii, eu am abordat indeosebi subiectul calugariei in ceea ce priveste Sf. Parinti si am constatat ca...nu sunt de-acord cu acestia in aceasta priviinta.
Numai citeste canoanele expuse de Geo si ...deja simt ca nu mai avem de-a face cu credinta, ci cu un fel de inchizitie care nu are nimic de-a face cu Sacrificiul Suprem adus de Mantuitor pe pamant, pentru folosul oamenilor, pentru dragostea si nu impietrirea acestora.
Daca Dumnezeu, si nu oamenii, a lasat calugaria pe pamant si a contestat insasi pildele pe care le-a expus pentru smerenia omului, atunci nu am ce sa spun...dar, se vede deja o controversa si astfel nu-mi ramane decat sa cred in Mantuitor si in Marea Sa intelepciune care s-a pus in slujba oamenilor si nu impotriva firii acestora.
Poate ca uneori, incercam prea mult sa ne schimbam, inducandu-ne propria fiinta intr-o confuzie si intr-un prototip care intentioneaza mereu sa-si gaseasca definitia prin cuvintele celorlalti . Poate ca ar fi mai bine sa ne cunoastem, sa ne constientizam caracterul si astfel sa-l adaptam unei credinte ce poate sa ne apropie cat mai mult de adevar.
Last edited by ory; 08.11.2009 at 13:06:08.
|