View Single Post
Vechi 08.11.2009, 18:12:18
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Canoanele de mai sus sunt o descriere a vietii duse de Mantuirorul, Care:
- a trait in curatie toata viata;
- s-a botezat;
- a trait in saracie;
- a postit;
- a fost ispitit de satana, dar nu a cedat ispitelor;
- stia Scripturile;
- a accepta sa-si dea viata prin chinuri groaznice si rastignire pentru binele si mantuirea intregii omeniri.
- a ascultat de Tatal pana la capat, oricat de greu I s-a parut.

Ar mai fi multe de adaugat... Poate tocmai de aceea calugarul se numeste si inger in trup.

Ispitele, la care calugarul - dar si mirenul, care se angajeaza pe acest drum al induhovnicirii - este supus sunt f mari. Ai cazut, te ridici.
Abandonul insa este egal cu capitularea in fata dusmanului. Mila lui Dumnezeu este mare si sa speram ca si acestia, care se pierd dintre calugari si mireni, sa se mantuiasca in ultima clipa. Dar asta doar Dumnezeu stie.
Din Pateric am citit ca, cu cat a ajuns mai sus cel in cauza, cu atat mai jos cade.

Acum, daca eu sunt in cauza, mi se poate pot parea nedrepte canoanele, care reglementeaza calugaria, ceea ce nu este egal cu o nedreptate, ci doar ca eu sunt nedrept in apreciere. Oricat de dureros este, faptele noastre au consecinte.
DA ! Am inteles prea bine ceea ce vrei sa spui, de fapt, am si anticipat cele expuse.
Stii, tu nu ai sa intelegi niciodata ceea ce vreau eu sa spun, si poate nici ceea ce spui tu insati, atata timp cat totul pare atat de vag....ingeri, desavarsire, juraminte, etc...povesti ! ( UNDE SUNT DETALIILE SI TRASATURILE ADEVARATEI VIETI DE CLIPA CU CLIPA A OAMENILOR ?) .
Cat despre interpretari, le-as putea face si in favoarea propriilor opinii, sub aceleasi motivatii crestinesti.
MULTA RACEALA, EXTREM DE MULTA RACEALA IN JUDECATA SUPERFICIALA.
Admirea, probabil te simti ofensata fiindca nu-ti place adevarul, sau preferi ca oamenii sa bage capul in nisip, ori gunoiul sub pres. Pe astea au mizat parvenitii bisericii, pentru a asupri in mod nedrept pe cei supusi.
Cat despre domnul Zaharia...nu prea mai este de spus ceva, cuvantul care-i place si pe care il foloseste de atatea ori fata de cei care nu-i convin, s-ar putea sa-l caracterizeze ; " prost sadea ".
Nimic pe lumea asta nu ma va convinge ca, canoanele de mai sus, de altfel, absolut dezgustatoare , ca ele au legatura cu credinta in Dumnezeu Mantuitorul, care s-a jertfit tocmai pentru combaterea unei astfel de atitudini, atat de primitiv exprimate.
Si, Anca, chiar nu are legatura cu lezarea proprie in priviinta acestora...degeaba insinuezi. Imi pasa de ceea ce se intampla intre oameni, nu doar de mine.

Last edited by ory; 08.11.2009 at 18:34:08.