Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Acum sa vedem ce spune un preot-calugar, doctorand in Teologie la Atena: "prin vierme si foc pot intelege mustrarea constiintei si patimile care nu-si mai pot afla satisfacerea in iad. Sub nici o forma nu trebuie sa intelegem in litera ceea ce scrie acolo. Daca au existat voci in trecut care sustin interpretarea in litera este din cauza mentalitatii acelor vremuri."
Voi reveni.
|
Pai fratele meu,eu nu stiu cum au ajuns teologii zilelor noastre la asemenea interpretari,dar cuvintele mantuitorului mi se par clare,iar sf.parinti care au fost mai aproape de epoca Mantuitorului mi se par mai de crezare decat cei de azi,si stii de ce?pentru ca harul Duhului Sfant era ca la El acasa,acum in vremurile noastre apostatice unde mitropolitul se impartaseste cu catolicii,unde episcopul sfinteste aghiazma cu catolicii(cred ca stii despre cine vorbesc)unde crucea este pusa pe podea la intrarea in biserica incadrata intre semnul iudaic si intre semnul musulmanilor(o biserica in cartierul titan)putem spune ca harul Duhului Sfant doar adie din cand in cand.Si aici inchei postarile pe acest topic,nu vreau polemizare ci am vrut sa aduc in discutie pe sf.parinti care vad iadul cu gheena focului ca o realitate si nu metafora.Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa intelegem Adevarul in plinatetea Lui.