View Single Post
Vechi 09.11.2009, 10:44:24
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Mi'ar fi scarba de viata si de tot, daca m'as trage dintr'o maimuta. Bucuria imensa o am insa atunci cand stau singur cu mine, sau cu oamenii dragi, si imi dau seama cata adancime are sufletul meu si al celor de langa mine.
E doar impresia mea sau din postarea ta razbate o doza de egocentrism?
Sa-ti spun cum vad eu lucrurile relativ la "tragerea din maimuta". Omul si maimuta au un stramos comun. Noua, nu stiu de ce ar trebui sa ne fie scarba ca am luat-o pe un alt drum care e, zic eu, mai bun. Mai bun in sensul ca specia umana a reusit sa aiba realizari incredibile si absolut imposibile pentru verii nostri. Poti sa te indoiesti de mersul pe luna dar, calculatoarele la care ne "batem" in idei sunt rodul unor teorii si progrese tehnologice de neimaginat inclusiv oamenilor acum 100 de ani, daramite celorlalte primate. Omu a coborat din copac si a inventat arta, stiinta insa modul cum unii inteleg sa foloseasca progresele stiintei arata ca n-am coborat de tot! O concluzie sustinuta de evolutionism. Inca semanam prea mult in comportament nu doar cu maimutele ci si cu alte specii mai putin evoluate. nu degeaba in zodiacul chinezesc oamenii sunt caracterizati folosind trasaturile unor animale. Semanam prea mult cu rudele noastre. Diferenta pur si simplu nu e atat de mare. Inca nu avem un creier suficient de dezvoltat si, ce-i mai grav, avem un creier susceptibil erorilor de tot felul. Avem si alte ramasite evolutioniste care ne departeaza binisor de conceptul de "inteligent design". Un exemplu ar fi sfarcurile la barbati. N-au niciun rol, dar exista. Evolutionismul explica astfel de aberatii pe cand un proiect inteligent nu.

Mi-ar fi intr-adevar scarba sa stiu ca m-am tras din maimuta si am ajuns sa fiu sclavul superstitiilor!

Cand fac parte dintr-o specie care are destule defecte dar a dat un individ (ateu printre altele) care a patentat mai bine de 1000 de inventii, ma simt bine ca am evoluat atat de mult. Da, e si asta o parere egocentrica dar e bazata pe dovezi, nu pe credinte.

De ce sa-mi fie rusine ca am parcurs un drum atat de lung si greu? Astea sunt realizarile noastre.

Citat:
Faza comica

Profesorul: Copii, omul a fost creat de Dumnezeu din pamant...
Elevul: Tatal meu spune ca ne tragem din maimuta.
Profesorul: Nu ma intereseaza cazul familiei tale, eu aici vorbesc despre restul.
Restul care nu s-au tras inca de tot? :D
Reply With Quote