Citat:
În prealabil postat de sophia
@Marimira - multumim pentru citatele interesante.
@cristiboss - eu as spune ca este (si) invers. Cel putin eu una asa gandesc si fac.
Cand ajut pe cineva o fac pentru el, ca are nevoie/ii face bine, nu ma gandesc la Dumnezeu, sau nu chiar atunci. Retrospectiv abia ma gandesc, poate ca fapta/faptele este/sunt placute(a) si lui Dumnezeu si este bine ca am facut.
Ceea ce faci bine omului este bineplacut si lui Dumnezeu. Invers nu prea este, pentru ca sunt unele mai grele, mai delicate care la om nu ajung asa bine. Este asa si la tine, sau la altii: voi vreti sa fiti mai ales bineplacuti lui Dumnezeu si omului ii faceti adesea rau (chiar cand nu realizati).
|
Dragă Sofia, cu toate că sunt în metrou, încerc să-ți răspund pe scurt. Nu orice este bun sau considerat bun pentru noi, poate fi și bine plăcut Lui, apoi gândul să ne fie la Dumnezeu, pentru că cei ce fac milostenie sau ajută pe cineva pentru a obține ceva în schimb, sau pur și simplu pentru ai merge bine, sau pentru fală , nu sunt bineplăcuți . Viclenia , slava deșartă sunt mari păcate. Mai vorbim, sunt pe drum si revin de vrei mai încolo. Doamne ajută !