Inmultirea slujbelor?
@Windorin - cu ce scop sa fie inmultite slujbele? In tara bisericile au slujbe chiar in fiecare zi, dimineata, seara, ambele. Mai mult de atat?
Eu cred ca trebuie sa nu cadem in extreme. Da, la manastiri asa trebuie. Ei au programul lor, acolo stau, acolo muncesc, acolo dorm.
Mirenii au si alta viata, trebuie sa munceasca, sa se intretina, au familie, copii.Timpul este limitat.
Problema mare este socialul, integrarea preotului in social si comunicarea cu enoriasii. In acest domeniu este nevoie de mult ajutor, este mult de facut. Trebuie vorbit cu oamenii, ajutat concret in necazuri, greutati.
Mai sunt si enoriasi ne-deplasabili, si ei au nevoie de preot.
Iarasi si iarasi uitam omul pentru Dumnezeu. Si El nu vrea asta, nu are nevoie. EL are nevoie sa aibe oamenii grija unul de altul (ne-uitand de EL).
In zilele astea sunt oameni necajiti, unii fara serviciu, altii fara bani, in mizerie, altii cu depresii, boli, etc. Ei trebuie sustinuti si concret nu numai prin biserica si slujbe.
Iar la slujbe lipseste, cum am mai spus rugaciunea la zi, pentru nevoi concrete.
|