Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 09.11.2009, 18:06:47
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
eu nu contest ziua de sambata ca zi de
odihna pentru evrei pana la Invierea Domnului. Eu iti
spun doar ca aceasta zi a fost ALEASA de evrei, NU
IMPUSA de Domnul. Domnul a poruncit sa tinem o zi
din sapte pentru El si 6 sa lucram.
Vorbim de una din cele 10 Porunci, nu de una din cel "10 sugestii". Domnul a stabilit o zi pentru toti ("sambata este pentru om"-Marcu 2:27), nu numai pentru evreu, ca o zi de sarbatoarea a creatie impreuna cu Creatorul.

Porunca a patra, intr-o traducere ortodoxa, ne arata ce sarbatorim si cand sarbatorim:

“Aduti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale, iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezaului tau, sa nu faci ….. Pentru ca in sase zile au facut Dumnezeu ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezeu ziua a saptea si o sfinti pre dansa.” (Biblia de la Bucuresti 1688)

Nu cred ca mai poti spune ca aceasta porunca sapata in piatra de insusi Dumnezeu este valabila numai pentru evrei (Dumnezeu nu a facut cerul si pamantul numai pentru ei) sau ca evreii au ales o zi si acelas lucru il putem face si noi. Suna foarte urat. Parca ne-am ridica deasupra lui Dumnezeu.