View Single Post
Vechi 20.02.2007, 17:32:26
alexie alexie is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

Foarte adevarat! Am avut o colega la serviciu, de origine sarba, (in Arad) si avea o matusa intr-un sat din judet. Veneau o multime de sectanti la acea matusa ca s-o atraga la asa-zisa lor biserica si la asa-zisele lor slujbe. La inceput a refuzat, dar odata, agasata de atatea insistente, a acceptat. S-a dus... Povestea familiei dupa aceea: la inceput s-au facut nu stiu ce rugaciuni de-ale lor, s-au tinut ceva cuvantari pioase, mai apoi s-a stins lumina si au ramas pe intuneric. Ei bine, vecinul de langa matusa colegei a pus mana pe ea, daca intelegeti... A "pipait-o" si matusa a strigat. S-a aprins lumina si au intrebat-o de ce a tipat. "Pai, uite ce s-a intamplat... Vecinul..." "Si ce, asa e la ei, in momentul acela fac sex cu vecinii. Asa sunt mai aproape de Dumnezeu" sau nu mai stiu ce-au zis. Matusa a plecat ca trenul de acolo. Dar a spus familiei ei ca, atunci cand a vrut sa plece, a simtit un duh necurat care statea in fata ei, ii bloca iesirea si o impiedica sa plece...
Alta intamplare adevarata. Asteptam trenul de Arad in Gara de Nord din Timisoara. O femeie de la tara mi-a dat niste colaci pentru sufletul unui nepot care a murit. Si am intrat in vorba. Alaturi de noi statea o alta femeie, tot de la tara, dar sectanta. A inceput sa vorbeasca impotriva Maicii Domnului, ca ar fi fost o femeie pacatoasa. Noi am contrazis-o si n-a mai indraznit sa spuna nimic. Am urcat in tren si, pe drum, doamna care mi-a dat colaci mi-a povestit o intamplare ce se petrecuse la dansa in sat (numele satului l-am uitat, un sat intre Timisoara si Arad). Un tanar din acel sat, impreuna cu alti tineri, a fost atras de niste sectanti sa intre la ei in secta (un cult neoprotestant, nu mai stiu care). Si tanarul s-a inteles cu ceilalti baieti sa se boteze. I-a spus mamei sale ce vrea sa faca in cutare zi. Mama lui l-a implorat sa nu se duca, dar fara succes. In ziua cand avea loc "botezul", mama lui a stat tot timpul in genunchi in fata icoanei si s-a rugat cu lacrimi ore si ore in sir Maicii Domnului sa-l salveze pe fiul ei, sa-i lumineze mintea.
In timpul asta, baiatul s-a intalnit cu tovarasii lui si s-au indreptat spre casa aceea a sectantilor. Pe drum tanarul se lauda ca el va intra primul si se va boteza. Au ajuns la casa aceea, tanarul a deschis primul usa, dar a vazut un caine mare si negru ca smoala, cu niste ochi rosii ca focul si groaznic la vedere. Baiatul s-a inspaimantat. N-a mai vrut sa intre. Ceilalti au ras de el si au intrat. Baiatul a stat la usa sa vada ce se petrece. Si a vazut ca, dupa ce s-a "botezat" primul tanar, cainele acela negru s-a dus la el si l-a lins in toate locurile unde fusese miruit la botezul ortodox. La fel au patit si ceilalti, dar ei nu si-au dat seama. Ei nu vedeau nimic. Cand i-a venit randul la "botez" a rupt-o la fuga, a ajuns acasa si i-a povestit mamei lui tot. Mama lui l-a dus la preotul ortodox din sat si sfintia sa i-a explicat baiatului ca acel caine era diavolul care le-a sters botezul ortodox acelor tineri si au ramas in puterea lui. Si sa-i multumeasca mamei lui care s-a rugat pentru el si Maica Domnului i-a dat "vederea spirituala" (sau cam asa ceva) care i-a aratat ce se petrecea cu adevarat.

Dar cred ca intalnirile ecumenice sunt si ele foarte periculoase. Nu stiu care e pozitia inaltilor ierarhi ai Bisericii noastre fata de tentativele de a ne atrage spre catolicism. Se face o propaganda foarte sustinuta, se incearca sa ne atraga prin apelul la latinitatea noastra, si sunt credinciosi ortodocsi care se intreaba de ce suntem noi ortodocsi in timp ce italienii sunt catolici. Ca fiind si noi latini ar trebui sa fim catolici.
Am rasfoit o carte la librarie, o carte despre Parintele Arsenie Boca si am citit acolo un lucru care m-a inspaimantat. Scria acolo ca Parintele Arsenie ar fi spus ca In Romania, mai ales in Ardeal, ortodoxia aproape va disparea. Ca doar Sibiul va rezista dar, apoi va cadea si el. N-am avut atunci bani la mine sa cumpar cartea si nu stiu cat de bine am inteles ce se scria acolo. Dar daca a citit cineva cartea as ruga sa comenteze. Si cine cunoaste pozitia ierarhilor Bisericii Ortodoxe Romane in legatura cu tentativele catolice de atragere a noastra. Sa nu se intample ca in secolul XVIII cand cu "unirea cu Roma", Doamne fereste!!!
Reply With Quote