View Single Post
Vechi 20.02.2007, 19:13:14
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciunile diminetii

Sculandu-ne din somn cadem catre Tine, Bunule
Si cantare ingereasca strigam Tie, Puternice
Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule, pentru
Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne , mintea
mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide ca sa Te laud pe Tine, Preasfanta Traime, Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule,
Pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi
Si acum si pururea si in vecii vecilor . Amin!

Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia
se vor descoperi, deci cu frica sa strigam in miez de noapte:
Sfant Sfant Sfant esti, Dumnezeule, pentru Nascatoarea
de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi
Doamne miluieste (12 ori)Marire...Si acum...

Din somn sculandu-ma, multumesc Tie Preasfanta Traime,
ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga rabdarea Ta nu Te-ai
departat de mine, lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut
cu faradelegile mele; ci ai fost iubitoare de oameni, si intru deznadajduire zacand eu m-ai ridicat ca sa slavesc puterea Ta.
Deci, acum lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura
ca sa invat cuvintele Tale, sa inteleg poruncile Tale
sa fac voia Ta, sa-Ti cant intru marturisirea inimii si sa
laud Prea Sfant Numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh,
acum si pururea si in vecii vecilor . Amin!

Deschizand ochii sufletului meu cu puterea Ta, Dumnezeul meu, se cuvine sa-mi deschid si usa inimii mele si precum m-am sculat din patul in care zaceam ca un mort; asa trebuie sa ma scol din pacatul faradelegii si al nemultumirii, in care zac eu, lenesul
Drept aceea, iti multumesc, Domnul meu, ca m-ai pazit intreg si viu in aceasta noapte si mai vartos, ca n-am cazut in vreun pacat cu Darul Tau
Vad Doamne ca se lumineaza de ziua, ziua in care pot vedea multe nestatornicii si sminteli, pot sa simt multe ispite, sa intampin multe pricini ca sa cad in pacate si in nevoi de moarte.
Cum voi putea scapa de acestea de nu-mi vei ajuta Tu care esti puterea mea?
Pentru aceasta te rog, Dumnezeul meu, sa-mi ajuti si sa-mi dai Darul Tau cel sfant, pentru ca aflandu-ma impreuna cu El, acesta ma va pazi sa nu cad in vreo greseala si va face ca sa-ti fiu placut Tie in toate lucrurile mele,
Deci de acum hotarasc sa nu fac nici un lucru care sa nu fie spre bucuria Ta si spre folosul sufletului meu, si pentru ca sa pun inceput bun dintru inceputul acestei zile, iti depun Tie toate gandurile mele, pentru ca sa le povatuiesti cu intelepciunea Ta si sa le tocmesti dupa judecata dreptatii Tale Si-Ti fagaduiesc cu adevarat cum ca voia mea nu se va mai despartii de voia Ta, numai sa mi se descopere
Pentru aceasta te rog sa ma intaresti in vointa Ta ca un Prea Puternic, ca sa pazesc si sa savarsesc aceste fagaduinte ale mele, spre cuvantarea de marire a Imparatiei Tale si spre folosul sufletului meu. Amin
Reply With Quote