Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul
am sa incerc sa raspund.nu inainte de a te intreba daca mantuirea este colectiva!? iubire de semeni aratam cand iertam ca sa fim iertati! CORECT dar iertarea nu impune anularea greselii,nu i asa? ce vreau sa spun este ca nu ar trebui sa ridic eu piatra! categoric nu! Dar...ma doare,ca vecini de ai mei crestini seculari in traditie trec la ...adventisti! ca preotul de sat,cand eram copil,venea in casa bunicului meu (pur si simplu) si vazandu ma ma ..catehiza! Ma doare ca nu fac parte din comitetul bisericesc si nu pot astfel sa cumpar un loc de veci in cimitirul bisericii pentru bunica mea! ma mai doare ca a "da pastele" obicei pastrat in Ardeal ,inseamna inscriere pe liste de zeci de ani! Ma mai doare ca mama varstnica si bolnava find ,nu are loc in biserica ,intr o strana caci trebuie sa o cumperi,si nu ar fi bai,...dar musai macar de "vaza" sa fi in sat ca sa faci asta! si nu mai continui....Doar aceste lucruri ma dor! Eu...pot sa trec nepasator pe langa cineva care imi cere bani,dar nu trec indiferent cuiva care imi spune:Doamne ajuta! ii raspund inapoi ! Crede ma ca nu cer unui preot bunuri materiale si nici mila ci ....DRAGOSTE EGALA DUHOVNICEASCA! sa imi spui tu daca am dreptul la ea?!
|
nevrednicule, imi pare tare rau de ce aud!

Nu stiu daca este vina preotului aici. Problema cu scaunele din biserica este aceeasi peste tot (in noaptea de Pasti, bunica nu mai putea sta in picioare si l-am rugat pe un barbat intre 2 varste care statea pe scaun sa ii cedeze locul, ca nu mai poate! aiurea! un gest nu a schitat! l-am rugat a doua oara! Nimic! Dar s-a ridicat un copil de vreo 10 ani si i-a dat locul.de atunci m-am invatat minte, ii aduc scaun de acasa, vad ca se practica!) Problema cu locurile de veci e spinoasa... sa dea Dumnezeu sa aiba bunica ta un loc in cer, cele de pe pamant nu sunt importante. Mantuirea este colectiva, asa este. Roaga-te atunci sa le dea intelepciune preotilor din satul tau, sa ii imblanzeasca pe cei bogati, sa ii dea sanatate bunicii si tie sa iti lumineze mintea! altceva nu ai ce face! Ce se petrece se intampla din pricina slabei noastre credinte si a pacatelor. Insa Dumnezeu te va asculta sigur si iti va raspunde cu dragostea pe care si tu le-o dai altora!